Πέμπτη 14 Ιουλίου 2022

Κουπόνια ελεημοσύνης και για τον τουρισμό

 
 
  Συνεχίζει η κυβέρνηση να ασκεί “κοινωνική” πολιτική μέσω κουπονιών και αυτά με κλήρωση. Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ η απόφαση για την χορήγηση με κουπόνια 150 ευρώ σε δικαιούχους, που είναι φορολογικά υπόχρεοι στην Ελλάδα, για καλοκαιρινές διακοπές. 
 
Η...  

 
πλατφόρμα για υποβολή αιτήσεων θα ανοίξει την Παρασκευή 15 Ιουλίου ή το Σάββατο 16 και θα κλείσει στις 21 Ιουλίου. 
 
Η κυβέρνηση λέει ότι στόχος της είναι να τονωθεί ο εσωτερικός τουρισμός. Όσοι έχουν τέκνα ΑΜΕΑ θα λάβουν 200 ευρώ. Τώρα πόσοι θα πάρουν αυτά τα ψίχουλα; Μάλλον λίγοι.
 
 Για τους δικαιούχους, εκτός του ότι υπάρχουν εισοδηματικά κριτήρια, θα υπάρχει και η διαδικασία της κλήρωσης, για όσους κριθεί ότι πληρούν τις προϋποθέσεις. 
 
Επίσης η επιδότηση- ελεημοσύνη θα αφορά μόνον τον δικαιούχο και όχι κάποια μέλη της οικογένειας του. 
 
Τι να καλύψει κάποιος με 150 ευρώ; Τίποτα, απλά άλλο ένα επικοινωνιακό παιχνίδι της κυβέρνησης. Σύμφωνα με πληροφορίες οι τουριστικές αφίξεις έχουν αυξηθεί, αλλά αυτές αφορούν ξένους επισκέπτες και όχι Έλληνες. 
 
Επίσης παρατηρητές από τα λιμάνια αναφέρουν ότι πολλά πλοία αναχωρούν χωρίς να γεμίζουν με αυτοκίνητα και αυτό σημαίνει μείωση εσόδων. Παλαιότερα κάποιοι έλεγαν ότι μας προορίζουν για γκαρσόνια των Ευρωπαίων και των ξένων γενικότερα. 
 
Σήμερα κάτι τέτοιο είναι ορατό περισσότερο από ποτέ.
 

elkosmos.gr