Ο γνωστός δημοσιογράφος, που ήταν από τους πλέον έμπειρους αστυνομικούς ρεπόρτερ, σκοτώθηκε από τις σφαίρες δύο δολοφόνων. Είχε μόλις...
παρκάρει το αυτοκίνητο του, γυρνώντας από τον τηλεοπτικό σταθμό Star, όπου συμμετείχε στην εκπομπή «Αλήθειες με την Ζήνα».
Εκείνη την εποχή είχαν ξεσπάσει δύο τεράστια σκάνδαλα. Το σκάνδαλο Λιγνάδη και το σκάνδαλο Φουρθιώτη, στα οποία ο Γιώργος Καραϊβάζ είχε κομβικό ρόλο στο θέμα των αποκαλύψεων.
Για την υπόθεση του Φουρθιώτη, ήταν αυτός που είχε αποκαλύψει την σκανδαλώδη φρουρά που διέθετε και τον τρόπο με τον οποίο την απέκτησε και μάλιστα δημοσίευσε φωτορεπορτάζ και στοιχεία με ονοματεπώνυμο.
Την επόμενη μέρα από τη δολοφονία, η κορυφαία γαλλική εφημερίδα Le Monde, δημοσιεύει εκτενές ρεπορτάζ για τη δολοφονία Καραϊβάζ και έκανε αναφορά, τόσο την υπόθεση Λιγνάδη, όσο και στον Φουρθιώτη, ως δύο από τις μεγαλύτερες υποθέσεις τις οποίες διερευνούσε ο δημοσιογράφος.
Δύο ημέρες μετά τη δολοφονία, στις 12 Απριλίου του 2021, η επίσης μεγάλη γαλλική εφημερίδα Liberation, δημοσιεύει εκτενές ρεπορτάζ για την δολοφονία Καραϊβάζ, αναφέροντας ότι ο Γιώργος Καραϊβάζ διερευνούσε θέματα που άγγιζαν στενά τη λειτουργία του κράτους στην Ελλάδα, όπως η υπόθεση Λιγνάδη.
Το δημοσίευμα υπογράφει ο ανταποκριτής της εφημερίδας στην Αθήνα Fabien Perrier, αναφέρει ότι «ο Γιώργος Καραϊβάζ ο οποίος δολοφονήθηκε έξω από το σπίτι του στην Αθήνα την Παρασκευή, διερευνούσε αρκετές υποθέσεις που αφορούσαν μέλη του κυβερνώντος κόμματος και τα κυκλώματα της νύχτας. Ο πρωθυπουργός υποσχέθηκε μια γρήγορη έρευνα». Έρευνα που μέχρι σήμερα, ενάμιση χρόνο μετά, δεν έχει αποφέρει κανένα αποτέλεσμα.
Η Liberation υπογραμμίζει ότι τα τελευταία θέματα που εξέτασε ο Γιώργος Καραϊβάζ «άγγιζαν στενά τη λειτουργία του κράτους στην Ελλάδα, όπως η υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη, η οποία για αρκετές εβδομάδες, υπονόμευσε το κυβερνών κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, πολλά από τα μέλη του οποίου λέγεται, ότι διατηρούσαν προσωπικούς δεσμούς με τον άνδρα του θεάτρου, διορισμένου χωρίς διαφάνεια, έξι εβδομάδες μετά την εκλογική νίκη της ΝΔ».
Και προσθέτει «για πολλούς παρατηρητές, ο Λιγνάδης είχε πολιτική προστασία, ενώ μία ημέρα πριν από τη δολοφονία του, ο Γιώργος Καραϊβάζ είχε προχωρήσει περισσότερο, ισχυριζόμενος στην τηλεόραση, ότι είχε δοθεί χρόνος στον Δημήτρη Λιγνάδη για να διαγράψει ουσιαστικά στοιχεία».
Η αποκάλυψη που έκανε ο Γιώργος Καραϊβάζ για την υπόθεση Λιγνάδη λίγο πριν την δολοφονία του
Λίγες ώρες πριν την δολοφονία του, σε μία από τις τελευταίες εμφανίσεις του στην τηλεόραση, ο δημοσιογράφος Γιώργος Καραϊβάζ προχωράει σε απίστευτες αποκαλύψεις που παραπέμπουν σε ευρεία και προκλητική απόπειρα συγκάλυψης του σκανδάλου Λιγνάδη.
Όπως ακούγεται στο βίντεο, ο δημοσιογράφος εξαπολύει 3 πραγματικές βόμβες που παραπέμπουν σε προσπάθεια εξαφάνισης ενοχοποιητικών στοιχείων, αλλά και επαφών του πρωτόδικα καταδικασμένου σκηνοθέτη.
Οι “βόμβες” του Γιώργου Καραϊβάζ για την υπόθεση Λιγνάδη
Πρώτη βόμβα, είναι η εξοργιστική καθυστέρηση των αρχών να προβούν στην άρση απορρήτου και τον έλεγχο στις επικοινωνίες και τις ηλεκτρονικές συσκευές του σκηνοθέτη. Ο δημοσιογράφος είναι πραγματικά εξοργισμένος, διότι παρά την μεγάλη εμπειρία του, δεν θυμάται να έχει συμβεί κάτι παρόμοιο σε μία τέτοια υπόθεση. Δηλαδή να έχουν περάσει μήνες και να μην έχει γίνει ενδελεχής έρευνα στα κινητά και τους υπολογιστές του σκηνοθέτη.
Δεύτερη βόμβα είναι ότι οι αρχές είχαν στα χέρια τους ένα κινητό του Λιγνάδη, ενώ ήταν γνωστό – όπως αναφέρει ο δημοσιογράφος – ότι χρησιμοποιούσε δύο ακόμα κινητά για τις επικοινωνίες του.
Κινητά που ουδέποτε βρέθηκαν. Με ποιους μιλούσε ο Λιγνάδης;
Τρίτη βόμβα είναι το περιβόητο μπλε λάπτοπ με τα αρχεία του Λιγνάδη, το οποίο ποτέ δεν βρέθηκε, δεν αναζητήθηκε και δεν διερευνήθηκε.
Το συμπέρασμα του δημοσιογράφου όπως αναφέρεται ρητά στο βίντεο, είναι ότι κάποιοι έδωσαν στον Λιγνάδη όλον τον απαραίτητο χρόνο για να εξασφαλίσει τόσο τα ενοχοποιητικά στοιχεία, όσο και τις επαφές που ενδέχεται να είχε με «πρόσωπα υπεράνω υποψίας».
Ακόμα και σήμερα, που ο Γιώργος Καραϊβάζ έχει δολοφονηθεί, ενώ ο Λιγνάδης, αλλά και ο Φουρθιώτης είναι ελεύθεροι, η δικαιοσύνη δεν έχει φροντίσει να απαιτήσει την ολοκλήρωση της έρευνας. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις καταγγελίες ενός ανθρώπου που πλήρωσε την ευσυνειδησία του, με το αίμα του.