Τρίτη 30 Αυγούστου 2022

ΚΑΤΕΡΙΝΗ: "ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΗ" ΤΗΣ ΚΟΥΚΟΔΗΜΙΚΗΣ ΑΛΑΖΟΝΕΙΑΣ ΤΟ "ΞΗΛΩΜΑ" ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΤΟΙΧΟΓΡΑΦΙΑΣ

 

  Όλα εδώ πληρώνονται τελικά και το σημερινό "ξήλωμα" της αντιαισθητικής εκτρωματικής τοιχογραφίας που επέβαλε παράνομα στο έργο τέχνης "Τσαλοπούλειο" η... 


 

διοίκηση Κουκοδήμου - Νταντάμη, αποτελεί παράλληλα και την "αποκαθήλωση" της Κουκοδημικής αλαζονείας και νοοτροπίας του "δεν καταλαβαίνω τίποτα και ό,τι γουστάρω κάνω". 


Το Υπουργείο Πολιτισμού με έγγραφό του προς το Δήμο Κατερίνης είχε αναφέρει τα εξής μετά την επίμαχη τοιχογραφία που επισκίαζε το ανακηρυγμένο έργο τέχνης "Τσαλοπούλειο": «Η επιχείρηση οποιουδήποτε τεχνικού ή άλλου έργου ή εργασίας καθώς και η οικοδομική δραστηριότητα πλησίον μνημείου επιτρέπεται μόνο μετά από έγκριση του Υπουργού Πολιτισμού η οποία εκδίδεται ύστερα από γνώμη του Συμβουλίου».


Οι σημερινές φωτογραφίες είναι από την "απελευθέρωση" του χώρου από το έκτρωμα που επέβαλε με το έτσι θέλω και παρά τις έντονες αντιδράσεις η διοίκηση Κουκοδήμου - Νταντάμη.

Το θέμα είναι ότι μετά από αυτό το πανελλαδικό ρεζιλίκι θα πρέπει κανονικά να πληρώσουν από την τσέπη τους και όλα τα έξοδα που κόστισε το εν λόγω έκτρωμα, αλλά και τις εργασίες αποκατάστασης του χώρου και να μη πάει η οικονομική επιβάρυνση στους δημότες.