Δευτέρα 1 Αυγούστου 2022

Καταδίωξη «μεταναστών» από την ΟΠΚΕ


   Καταδίωξη για γερά νεύρα λίγο πριν τις 00:00 το βράδυ του Σαββάτου 30/07/2022, στη Θεσσαλονίκη, καθώς αστυνομικοί της ομάδας ΟΠΚΕ με τη συμβολή της ομάδας ΔΙ.ΑΣ «τσάκωσαν» έπειτα από κινηματογραφική καταδίωξη...  

 
οκτώ άτομα για παράνομη είσοδο στη χώρα. 
 
Το χρονικό της καταδίωξης
 
 Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του securitynews.gr, το κέντρο της Αστυνομίας έδωσε σήμα για αναζήτηση ύποπτου οχήματος στην ομάδα ΔΙ.ΑΣ με τους αστυνομικούς να «χτενίζουν» με προσοχή την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης και ειδικότερα την οδό Β.Όλγας, όπου και εντοπίστηκε το ύποπτο όχημα που μετέφερε, όπως αποδείχθηκε οκτώ παράνομους μετανάστες συμπεριλαμβανομένων και των παράνομων διακινητών. 
 
Όπως αναφέρουν στο securitynews.gr αστυνομικές πηγές, η καταδίωξη ξεκίνησε με την αναγνώριση από την ομάδα ΔΙ.ΑΣ, όμως οι κρίσιμες και επιχειρησιακά δύσκολες ενέργειες υλοποιήθηκαν από την ομάδα ΟΠΚΕ που για ακόμη μία φορά κλήθηκε να «βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά». 
 
Ειδικότερα, μετά το σήμα του κέντρου, οι έμπειρες ομάδες ΟΠΚΕ που επιχείρησαν στο σημείο με τρία οχήματα, κατόρθωσαν σε σύντομο χρονικό διάστημα να εγκλωβίσουν το όχημα μοντέλου LAGUNA και χρώματος πράσινο, και μετά από μία δύσκολη και κινηματογραφική καταδίωξη να περάσουν χειροπέδες στα εμπλεκόμενα άτομα. 
 
Να σημειωθεί, ότι στη καταδίωξη τα πράγματα «χόντρυναν» μιας και οι οδηγοί του οχήματος και παράνομοι διακινητές επιχείρησαν να «ξεγλιστρήσουν» από τις «δαγκάνες» της ΟΠΚΕ με κάθε δυνατό τρόπο. Μάλιστα, δεν δίστασαν να εισέλθουν ακόμη και στο αντίθετο ρεύμα στηγ συμβολή Δελφών με Καλιδοπούλου. 
 
Για κακή τους τύχη όμως δεν υπολόγιζαν, ότι θα έρθουν αντιμέτωποι με τους «σιωπηλούς φύλακες» της νύχτας την περίφημη και ξακουστή ομάδα ΟΠΚΕ. Μία ομάδα που στο 80% των συμβάντων παρακολουθεί και όταν και μόνο επέμβει τότε οι χειροπέδες για τους επίδοξους δράστες είναι φυσικό επακόλουθο. 
 
Τέλος, σύμφωνα με το ρεπορτάζ και οι οκτώ συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στο ΤΔΜ Θέρμης όπου και αναμένεται να ολοκληρωθεί η περεταίρω νόμιμη διαδικασία, ενώ για να είμαστε συνεπείς στο ρεπορτάζ, εκτός από την ΟΠΚΕ και την ομάδα ΔΙ.ΑΣ, στο συμβάν συνέφερε και η ομάδα «Ζ».