Τετάρτη 24 Αυγούστου 2022

Πρωινό: Συνδυασμοί τροφών για ταχύτερη απώλεια βάρους


Αν και το να τρώτε πρωινό δεν είναι απόλυτα απαραίτητο για να χάσετε βάρος, έχει αποδειχθεί ότι βοηθάει, ειδικά όταν επιλέγετε το σωστό γεύμα.

“Μελέτες δείχνουν ότι...  

 
ένα πλούσιο σε πρωτεΐνες πρωινό διεγείρει τις ορμόνες κορεσμού περισσότερο από ένα πρωινό με τις ίδιες θερμίδες, αλλά με υψηλότερη περιεκτικότητα σε λιπαρά ή υδατάνθρακες. Συγκεκριμένα, αυτά τα πλούσια σε πρωτεΐνες γεύματα είναι πιο αποτελεσματικά στο να διατηρούν τη γκρελίνη (την ορμόνη της πείνας) χαμηλότερα σε σύγκριση με τους υδατάνθρακες. ή με τα πλούσια σε λιπαρά γεύματα”, λέει η διατροφολόγος Julie Upton.

Η Upton αναφέρεται σε μια μελέτη που έδειξε, ότι όταν οι άντρες που έτρωγαν ένα πλούσιο σε πρωτεΐνες γεύμα με αυγά και τοστ στο πρωινό, κατανάλωναν 331 λιγότερες θερμίδες σε σύγκριση με όταν έτρωγαν ίσων θερμίδων πρωινό με δημητριακά και γάλα και τοστ (δηλαδή με υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες) ή κρουασάν (υψηλή περιεκτικότητα σε λίπος).


“Αν και δεν είναι σαφές πόση πρωτεΐνη πρέπει να περιλαμβάνεται στο πρωινό σας γεύμα για τα βέλτιστα αποτελέσματα, η γενική συναίνεση είναι ότι θα πρέπει να είναι περίπου 20-30 γραμμάρια πρωτεΐνης και οι υδατάνθρακες στο γεύμα πρέπει να είναι υγιεινές επιλογές ολικής αλέσεως χωρίς πολλά πρόσθετα σάκχαρα. Τα λίπη μπορεί να είναι υψηλά, αρκεί να προέρχονται από κυρίως ακόρεστες πηγές”, λέει η Upton.

Οι καλύτεροι συνδυασμοί τροφών στο πρωινό γεύμα για ταχύτερη απώλεια βάρους

διαβάστε αναλυτικά στο ourlife.gr