Κυριακή 14 Αυγούστου 2022

ΑΙΓΙΝΙΟ: ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΔΕΥΣΗ


ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΣ

Σήμερα 14.8.2022 έγινε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα την άρδευση του Δήμου Πύδνας Κολινδρού. Με καλεσμένους τούς βουλευτές και την αντιπεριφερειάρχη Πιερίας. 
 
Περιληπτικά σας αναφέρω:

 
Είναι ένα Αναπτυξιακό έργο που η αρχική μελέτη ήτανε στο πρόγραμμα 1975 -1979 και περιελάμβανε άρδευση μέχρι και τον πρώην Δήμο Πύδνας και σε υψόμετρο μέχρι 200 μέτρα συνολικά 200.000 στρέμματα.

Το 2019 την ανέσυραν από τα υπόγεια του υπουργείου. Σήμερα έφθασε η ώρα να γίνει η τελική μελέτη και υπάρχει φόβος ότι θα περιλαμβάνει μόνο το Αιγίνιο. Από τα 30000 στρέμματα που μπορεί και αρδεύει σήμερα μόνο τα 10.000 αρδεύει από τον Αλιάκμονα λόγω έλλειψης υποδομών. Μετά από ενέργειές θα συμπεριληφθεί σε μια προμελέτη και ο υπόλοιπος Δήμος χωρίς να είναι σίγουρο ότι θα ενταχθεί. 


 
Σε ερώτηση αν ήταν ενήμεροι και τι ενέργειές έκαναν μέχρι τώρα και το τι πρέπει να γίνει από εδώ και πέρα. Η κυρία Σκούφα απάντησε με σαφήνεια οτι από το 2019 έως το 2022 έκανε 2 επερωτήσεις στα αρμόδια υπουργεία για το θέμα και πήρε απάντηση «Από τον Άννα στον Καΐάφα…» Μας τις διάβασε τις απαντήσεις.
 

Ο κ. Μπαραλιάκος και ο κ. Χιονίδης ήτανε ενήμεροι και κάνανε προσπάθειές από την πλευρά τους. Όλοι δε συμφώνησαν να πιέσουν να ενταχθεί ολόκληρο το έργο στην μελέτη. Η κ. Μαυρίδου θέλει γραπτώς τους λόγους που πρέπει να ενταχθεί το έργο, τις αναφέρουμε μερικούς, ότι δηλαδή το 70% δεν αρδεύεται στον Δήμο μας, το κόστος άρδευσης είναι δυσβάσταχτο, η ανεργία δημιουργεί Δημοσιονομικό πρόβλημα, το οποίο τα προσεχή χρόνια θα γίνει δραματικό με δεδομένη τη γήρανση και συρρίκνωση του πληθυσμού.  

Σας κούρασα, είναι ένα έργο ζωής για τον τόπο και πρέπει όλοι μαζί Βουλευτές, Περιφερειακοί και Δημοτικοί άρχοντες, αφήνοντας την κομματική και πολιτική σκοπιμότητα στη άκρη, ενωμένοι να χτυπήσουν την πόρτα των αρμοδίων και όχι μεμονωμένα.

Σίγουρα πάνω από όλα τους ενδιαφέρει το καλό του τόπου.

Χρήστος Καθάριος
Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος
Δήμου Πύδνας Κολινδρού