Τρίτη 9 Αυγούστου 2022

Μπρουσκέτες με κατσικίσιο τυρί και καρπούζι


Πρωτότυπη πρόταση για ορεκτικό με το φρούτο- πρωταγωνιστή του καλοκαιριού


Υλικά 

  • 1 μπαγκέτα
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 2 φλ. τσαγιού καρπούζι σε κύβους 


 

  • 1 συσκευασία τυρί κρέμα
  • 1 φλ. τσαγιού μαλακό κατσικίσιο τυρί
  • 2 κ. σ. ψιλοκομμένο φρέσκο σχοινόπρασο
  • 2 κ. σ. ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη


Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.

Βήμα 2
Κόψτε το ψωμί σε φέτες, αλείψτε ελαφρά και από τις δύο πλευρές με ελαιόλαδο και τοποθετήστε τις σε ένα ταψί. Ψήστε μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές, 12- 15 λεπτά, και γυρίστε τις στη μέση του χρόνου. Μεταφέρετε τα ψωμιά σε σχάρα και αφήστε τα να κρυώσουν.


Βήμα 3
Ανακατέψτε το τυρί κρέμα με το κατσικίσιο τυρί, το σκόρδο, το δυόσμο και το σχοινόπρασο.

Βήμα 4
Απλώστε μια παχιά στρώση από το μείγμα κατσικίσιου τυριού σε κάθε φέτα ψωμιού.

Βήμα 5
Καλύψτε με τους κύβους (ή μικρές φέτες) καρπούζι και απολαύστε.