Τετάρτη 24 Αυγούστου 2022

Πρωτιά της «Ακροδεξιάς» στην Ιταλία δείχνουν τα γκάλοπ – «Είμαστε έτοιμοι να ξανασηκώσουμε την Ιταλία στα πόδια της», λέει η Μελόνι


Με τον προεκλογικό αγώνα στην Ιταλία να ξεκινάει και επίσημα οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πρωτιά της Μελόνι με 24%, ενώ ακολουθεί το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα με 23%! 
 
Συνολικά, η ακροδεξιά παράταξη (Φόρτσα Ιτάλια, Λέγκα και Αδέλφια της Ιταλίας), σύμφωνα με διάφορες σφυγμομετρήσεις, συνεχίζει να διατηρεί προβάδισμα 12 ποσοστιαίων μονάδων έναντι της κεντροαριστερής συμμαχίας. 
 
«Είμαστε... 

 
έτοιμοι να ξανασηκώσουμε την Ιταλία στα πόδια της» Η Τζόρτζια Μελόνι, πρόεδρος των Αδελφών της Ιταλίας, ξεκινάει σήμερα και επίσημα από την Ανκόνα την προεκλογική εκστρατεία του κόμματός της με το σύνθημα «Είμαστε έτοιμοι να ξανασηκώσουμε την Ιταλία στα πόδια της». 
 
Ενοχλημένο το σύστημα από τις αναρτήσεις της Μελόνι στο διαδίκτυο Αρχικά η Μελόνι ανήρτησε βίντεο με τον βιασμό μιας νεαρής μετανάστριας από αιτούντα άσυλο. Τις εικόνες είχε πρωτοανεβάσει στο Διαδίκτυο ιστότοπος γνωστής εφημερίδας, αλλά η κίνησή της να τις διαμοιράσει και η ίδια κατακρίθηκε από όλα τα υπόλοιπα κόμματα. Στη συνέχεια συμπεριέλαβε τους νέους που υποφέρουν από ανορεξία και βουλιμία στα άτομα τα οποία κατά την άποψή της «δεν σέβονται τους κανόνες της κοινωνίας μας».
 
 Στο 40% οι αναποφάσιστοι ψηφοφόροι 
 
Τα γκάλοπ επιμένουν ότι το 40% των Ιταλών δεν έχει αποφασίσει ακόμη το ποιον πρόκειται να εμπιστευθεί για τη διακυβέρνηση της χώρας. Η προεκλογική εκστρατεία, λοιπόν, θα έχει κύριο στόχο αυτή την πολύτιμη -και τεράστια- δεξαμενή ψήφων.

elkosmos.gr