Δευτέρα 22 Αυγούστου 2022

H καραμανλική ΝΔ αντεπιτίθεται

H καραμανλική ΝΔ αντεπιτίθεται...

Διαβάστε περισσότερα www.elkosmos.gr/h-karamanliki-nd-antepitithetai/ © www.elkosmos.gr

Το ζήτημα των τηλεοπτικών υποκλοπών που ήρθε στην επιφάνεια, νόμιμων ή μη, ανάβει το φυτίλι της αντίδρασης στην ΝΔ. Ήδη στα δημοσιογραφικά στέκια γίνεται λόγος για “άρωμα γυναίκας” ενάντια στον Κυριάκο Μητσοτάκη. 
 
Πολλοί πιστεύουν ότι... 

 
αυτοί που προωθούν αυτό το σενάριο υπαινίσσονται την Όλγα Κεφαλογιάννη. Η πρώτη αντίδραση ήρθε από τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκοπή Παυλόπουλο, ο οποίος σε ομιλία του στο Κομμένο της Άρτας αναφέρθηκε στις υποκλοπές. 
 
Από την πλευρά της η Όλγα Κεφαλογιάννη, όπως αναφέρουν δημοσιογραφικοί κύκλοι, έστειλε μήνυμα ότι δεν θα δεχτεί την αντικατάσταση της από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, εκεί δηλαδή που θα εξεταστεί το ζήτημα των υποκλοπών. 
 
Φυσικά την ένταση αυξάνει και ο ίδιος ο πρωθυπουργός από την στιγμή που ζητά να ερευνήσει η Βουλή για υποκλοπές από την εποχή της διακυβέρνησης Σαμαρά. Εάν συνυπολογίσουμε τις αποχωρήσεις πολλών στελεχών της ΝΔ, εκ των οποίων κάποια ίδρυσαν και κόμματα ή πολιτικές κινήσεις, την “εισβολή” στην κυβέρνηση, με την ανοχή ή καλύτερα συγκατάθεση του Μητσοτάκη, πολλών στελεχών του ΠΑΣΟΚ του Σημίτη και την νεοφιλελεύθερη στροφή του κόμματος, τότε θα πρέπει να περιμένουμε εξελίξεις στο εσωτερικό του κόμματος. 
 
Ειδικά τώρα που ο επερχόμενος χειμώνας αναμένεται δύσκολος επόμενο θα είναι να δυσκολέψει και η θέση Μητσοτάκη. Μήπως η συνένωση όσων έχουν αποχωρήσει από το κόμμα κάτω από μία κοινή πολιτική ομπρέλα υπό την σκέπη του Καραμανλή αποτελέσει καλό δέλεαρ για την απομάκρυνση Μητσοτάκη; Θα δούμε