Κυριακή 21 Αυγούστου 2022

Super League 1: Με Τόμας καθάρισε ο ΠΑΟΚ τον Παναιτωλικό


Τελικό αποτέλεσμα 1-0 στην Τούμπα

 Ο ΠΑΟΚ άφησε πίσω του την απογοήτευση για τον πρόωρο ευρωπαϊκό αποκλεισμό και παρά τις απουσίες που...  

 
είχε κατάφερε, αν και δεν εντυπωσίασε με την απόδοσή του, να νικήσει με 1-0 τον Παναιτωλικό στην Τούμπα χάρη στο γκολ του Τόμας από νωρίς, μπαίνοντας με το δεξί στο φετινό πρωτάθλημα της Super League 1.

Οι Θεσσαλονικείς μετρούσαν 15 συνεχόμενες νίκες επί της ομάδας του Αγρινίου και μπήκαν αποφασισμένοι να τις κάνουν 16, ανοίγοντας το σκορ στο 7ο λεπτό με τον Τόμας μετά την ωραία μπαλιά του Νάρεϊ. Λίγα λεπτά μετά, στο 11′, ακυρώθηκε γκολ του Αουγκούστο για επιθετικό φάουλ και γενικά το ξεκίνημα άφηνε υποσχέσεις για καλό θέαμα από την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου, η οποία είχε κατοχή μπάλας… 72% στο πρώτο 15λεπτο.

Με λίγα λόγια, δηλαδή, ο ΠΑΟΚ είχε τον πλήρη έλεγχο και στο 30′ λίγο έλειψε να έχει και το δεύτερο γκολ, αλλά ο Ανέστης απέκρουσε με το ένα χέρι την κεφαλιά του Τόμας μετά το σκάψιμο του Μπίσεσβαρ. Φάση που ήταν ουσιαστικά και η τελευταία του πρώτου μέρους, αφού από εκεί και πέρα οι ασπρόμαυροι ήταν φλύαροι.
Φάση από τον αγώνα ΠΑΟΚ - Παναιτωλικός

Με το ξεκίνημα της επανάληψης ο Μπίσεσβαρ πήγε για το 2-0 με λόμπα από πλάγια θέση αλλά η μπάλα πέρασε παράλληλα από την εστία, για να συνεχιστεί το παιχνίδι με την κατοχή μπάλας για τους γηπεδούχους να φτάνει στο 82%. Παρ’ όλα αυτά, λόγω και των απουσιών αλλά και επειδή είναι νωρίς ακόμη, αφού πρόκειται για την 1η αγωνιστική, η απόδοση δεν ήταν και… εντυπωσιακή.

Ο ΠΑΟΚ μπορούσε να σκοράρει και στο 70′ αλλά ο Αουγκούστο έστειλε τη μπάλα άουτ μετά τη μπαλιά του Κούρτιτς, με τον Παναιτωλικό να γίνεται πιο κινητικός στο τελευταίο 15λεπτο του παιχνιδιού και να έχει τη στιγμή του στο 89′, αλλά ο Κοτάρσκι μπλόκαρε το συρτό σουτ του Σενγκέλια και κράτησε το 1-0 για τους Θεσσαλονικείς.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Λύρατζης (80′ Σάστρε), Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Τσαούσης, Κούρτιτς, Ντάντας (72′ Φ. Σοάρες), Αουγκούστο, Νάρεϊ (80′ Κωνσταντέλιας), Μπίσεσβαρ (65′ Ελ Καντουρί), Τόμας (72′ Ολιβέιρα).

Παναιτωλικός: Ανέστης, Αποστολάκης, Χουχούμης, Μλάντεν (81′ Βαρόνε), Λάρσον, Κορνέλιους, Φλόρες, Ντουάρτε (81′ Ξενιτίδης), Ντίας (71′ Σενγκέλια), Χατζηθεοδωρίδης (57′ Νταγκό), Καρέλης (81′ Ζοάο Πέδρο).