Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022

Κουνουπίδι: Τα 6 οφέλη και οι 3 παρενέργειες από την κατανάλωσή τους


Το κουνουπίδι έχει υψηλή διατροφική αξία, ενώ αποτελεί μια από...  

 
τις πλουσιότερες πηγές φυτικής πρωτεΐνης. Περιέχει βιταμίνες του συμπλέγματος Β (Β1, Β2, Β3, Β6 και φυλλικό οξύ), βιταμίνες C, K και E καθώς και πολλά σημαντικά μεταλλικά στοιχεία, όπως ασβέστιο, μαγνήσιο, φώσφορο, κάλιο και μαγγάνιο.

Η κατανάλωσή του προστατεύει από παθήσεις της καρδιάς, αλλά και από τον καρκίνο. Βοηθά επίσης το συκώτι και το αίμα να αποτοξινωθούν, ενώ συμβάλλει στα προβλήματα των νεφρών και της ουροδόχου κύστης, της υψηλής αρτηριακής πίεσης, της αρθρίτιδας, της δυσκοιλιότητας και του άσθματος. Είναι, επίσης, μια εξαιρετική επιλογή για άτομα που προσπαθούν να χάσουν βάρος καθώς δημιουργεί αίσθημα πληρότητας.

Είναι σημαντικό καθημερινά να καταναλώνετε διαφορετικούς τύπους λαχανικών καθώς περιέχουν πληθώρα βιταμινών και μετάλλων που είναι ζωτικής σημασίας για το σώμα.

Επίσης, πρέπει να συμπεριλάβετε σταυρανθή λαχανικά στη διατροφή σας. Αυτά περιλαμβάνουν λαχανικά όπως λάχανο, κουνουπίδι, μπρόκολο, λαχανάκια Βρυξελλών, σέσκουλα, βρούβες και γογγύλια.