Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2022

Το Black Lives Matter ξεκινά αγωγή εναντίον του Black Lives Matter


 10 εκατομμύρια δολάρια από δωρητές ''εξαφάνισε'' στέλεχος της Black Lives Matter- Αγωγές εναντίον του

Ότι «εξαφάνισε» περισσότερα από 10 εκατομμύρια δολάρια που διατέθηκαν σε δωρεές κατηγορείται στέλεχος του...  

 
Black Lives Matter Global Network Foundation (GNF), σύμφωνα με δικαστική αγωγή που κατατέθηκε αυτή την εβδομάδα. Η αγωγή στρέφεται κατά του Shalomyah Bowers, στελέχους του ιδρύματος, της εταιρείας συμβούλων Bowers και ανώνυμων.

Η μαρξιστική οργάνωση αγώνα Black Lives Matter ήταν εδώ και καιρό ύποπτη για οικονομική αθέμιτη πρακτική. Αυτό αναφέρεται στα δικαστικά έγγραφα που κατατέθηκαν αυτή την εβδομάδα.

Η BLM Grassroots, ένας οργανισμός που αποτελείται από 26 τοπικά υποκαταστήματα από τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και τον Καναδά, υπέβαλε καταγγελία την Πέμπτη κατά του BLM Global Network Foundation, του μη κερδοσκοπικού οργανισμού που εμφανίστηκε κατά τη διάρκεια των μαζικών διαδηλώσεων. Κατηγορούν το Ίδρυμα ότι συγκεντρώνει χρήματα στις πλάτες του, κακοδιαχειρίζεται αυτά τα χρήματα και τους αποκλείει από τη διαδικασία λήψης αποφάσεων.

Σύμφωνα με την αγωγή, τον ίδιο μήνα, η επικεφαλής του ιδρύματος, ενημέρωσε τον Bowers και τη συνιδρύτρια του BLM στο Λος Άντζελες, Melina Abdullah, για ένα «επίσημο σχέδιο μετάβασης» της ηγεσίας του GNF, μαζί με άλλους εσωτερικούς παράγοντες.

Ο Bowers δυσανασχέτησε με αυτή την παρουσίαση των γεγονότων στη δήλωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της BLM. «Η BLMGR και η Melina Abdullah διάβασαν μια δήλωση στον Τύπο που ισχυρίζεται ότι η Patrisse Cullors δημιούργησε ένα μεταβατικό σχέδιο που δίνει όλα τα περιουσιακά στοιχεία της BLMGNF στην BLM Grassroots. Αυτό είναι απολύτως ψευδές», δήλωσε ο Bowers .

Η αγωγή αναφέρει επίσης ότι ο Bowers άλλαξε τους κωδικούς πρόσβασης των λογαριασμών κοινωνικής δικτύωσης της οργάνωσης βάσης και προσπάθησε να «κατοχυρώσει το εμπορικό σήμα της BLM Grassroots χρησιμοποιώντας το λογότυπο και το σχέδιο της επικεφαλής της BLM Grassroots Angela Waters, σε μια προσπάθεια που φαίνεται να επιχειρεί να "κλέψει" το λογότυπο ή να εμποδίσει την BLM Grassroots να το χρησιμοποιήσει». Η οργάνωση BLM grassroots δήλωσε στη μήνυση ότι η Bowers έχει αποσπάσει χρήματα.

«Ο κ. Bowers συνεχίζει να συγκεντρώνει με δόλο χρήματα από ανυποψίαστους δωρητές παρουσιάζοντας τον εαυτό του ως την οργάνωση που κάνει το έργο της BLM, γεμίζοντας τις δικές του τσέπες με αυτές των συνεργατών του εις βάρος της φήμης της BLM», αναφέρεται στη μήνυση.

Ο βραχίονας της οργάνωσης βάσης ζητά δίκη με ενόρκους και κατηγορεί τον Bowers για αθέμιτες επιχειρηματικές πρακτικές, απάτη και σκόπιμη παραπλάνηση, μεταξύ άλλων ισχυρισμών.