Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2022

Τέσσερις συμβουλές που κάνουν εύκολο το πλύσιμο των πιάτων


Το πλυντήριο πιάτων δεν υπάρχει σε όλα τα νοικοκυριά. Το πλύσιμο των πιάτων, ειδικά αν υπάρχουν λίπη, μας παιδεύει αρκετά και μόνο που το σκεφτόμαστε κάποιες φορές μας φέρνει πονοκέφαλο. Αλλά...  

 
δεν χρειάζεται να είναι έτσι τα πράγματα.

Γιατί υπάρχουν τρόποι να γίνει πολύ πιο εύκολο και συγχρόνως αποτελεσματικό για την καθαριότητα της κουζίνας.

Πρώτα μουλιάστε τα πιάτα

Τα πιάτα που έχουν λίπη πριν πλυθούν θα ήταν καλό να μουλιάσουν πρώτα σε ζεστό νερό και με λίγο απορρυπαντικό. Όσο περισσότερο το αφήστε τόσο καλύτερα, αφού τα λίπη θα φύγουν ευκολότερα.

Τα γαλακτοκομικά θέλουν κρύο νερό

Σε αντίθεση με τα λίπη, τα πιάτα ή τα σκεύη που έχουν λερωθεί από γαλακτοκομικά, όπως π.χ. από βούτυρο, θέλουν κρύο νερό και όχι ζεστό.

Θέλει προσοχή πως τοποθετείτε τα άπλυτα στον νεροχύτη

Συνήθως οι περισσότεροι βάζουν τα πιάτα στο νεροχύτη το ένα πάνω στο άλλο. Αυτό είναι σωστό, αλλά πρώτα θα πρέπει να τα ξεπλύνουμε με λίγο νερό και μετά να τα βάλουμε το ένα πάνω στο άλλο, για να μην λερωθούν περισσότερο και να μη μας δυσκολέψουν επιπλέον.

Μαγειρική σόδα

Η μαγειρική σόδα έχει πολλές χρήσεις στην κουζίνα και αυτή είναι μια ακόμα. Στα σκέυη με λίπη, ρίξτε λίγη μαγειρική σόδα με λίγο νερό και βάλτε το λίγο στο μάτι της κουζίνας μέχρι να ζεσταθεί. Μετά μπορείτε εύκολα να το καθαρίσετε με το σφουγγάρι χωρίς πολύ κόπο.