Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2022

Χέρι-Χέρι με τον Μητσοτάκη ο Βελόπουλος;


Χέρι-Χέρι με τον Μητσοτάκη ο Βελόπουλος;...

Διαβάστε περισσότερα www.elkosmos.gr/cheri-cheri-ton-mitsotaki-o-velopoylo/ © www.elkosmos.gr
 Και ενώ πολλά ακούγονται για τις εισηγήσεις που δέχεται ο πρωθυπουργός για την αλλαγή του εκλογικού νόμου από πολλούς συνεργάτες του, έρχεται δειλά- δειλά στην επιφάνεια μίας ενδεχόμενης μετεκλογικής συνεργασίας της ΝΔ με την Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου. 
 
Άλλωστε...  

 
γράφτηκε στον Τύπο ότι ο παλιός του γνώριμος, Άδωνις Γεωργιάδης, τον επισκέφθηκε προ ημερών στο γραφείο του. Οι λόγοι που θα χρησιμοποιηθούν για να δικαιολογηθεί κάτι τέτοιο, εάν φυσικά γίνει, είναι απλοί. 
 
Κυβερνητικά στελέχη δηλώνουν τον τελευταίο καιρό, ότι λόγω των καταστάσεων της οικονομικής και ενεργειακής κρίσης, αλλά και λόγω των συνεχών αυξανόμενων τουρκικών προκλήσεων, η χώρα χρειάζεται μία κυβέρνηση, όχι απλά αυτοδύναμη, αλλά και με ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία. 
 
Ως δέλεαρ, λέγεται, για να συμφωνήσει ο Βελόπουλος σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, είναι το να μην γίνουν δεκτές οι εισηγήσεις βουλευτών, όπως του Μάξιμου Χαρακοπουλου, για όριο 5% για την είσοδο κόμματος στην Βουλή. 
 
Κάτι τέτοιο, προφανώς εάν δεν είναι απαγορευτικό για το κόμμα Βελόπουλου, τουλάχιστον θα δημιουργήσει δυσκολίες. 
 
Βέβαια ο Βελόπουλος είναι λύση ανάγκης για τον Μητσοτάκη τώρα που λόγω της παρακολούθησης Ανδρουλάκη οι όποιες γέφυρες υπήρχαν με το ΠΑΣΟΚ έχουν γκρεμιστεί. 
 
Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε πως θα δικαιολογήσουν και οι δύο κάτι τέτοιο στους ψηφοφόρους τους, αν και ζούμε στην χώρα που όλοι ξεχνάνε τα πάντα..
 
elkosmos.gr