Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022

ΚΑΤΕΡΙΝΗ - Τι να πω! Η δημοτική μας αρχή με απογοητεύει για άλλη μια φορά


Περί αναγκαιότητας της δημοτικής αστυνομίας.

Μπορεί να διανοηθεί κάποιος ότι σε οποιαδήποτε πόλη Ευρωπαϊκής χώρας θα είχαν το θράσος οι τουρίστες να στρώνουν τα στρωσίδια τους και να κοιμούνται σε κεντρικά της σημεία χωρίς να τους ενοχλήσει κανείς; Φαντάζομαι πως όχι! 
 
Κι όμως, αγαπητοί μου συμπολίτες, στην Κατερίνη υπάρχει μια ομάδα «τουριστών», που στρώνουν και κοιμούνται στη μικρή πλατεία που... 

 
είναι το κτήριο της Εστίας Πιερίδων Μουσών με την παιδική χαρά, δίπλα ακριβώς στο 5ο Γυμνάσιο Κατερίνης. Εγώ τους είδα δύο συνεχόμενα Σάββατα, την πρώτη φορά στις 10 Σεπτεμβρίου 2022 και τη δεύτερη χθες, στις 17 Σεπτεμβρίου. Δυστυχώς την πρώτη φορά που περνούσα από εκεί γύρω στις 10 το πρωί να είναι αραγμένοι στρωματσάδα (δεν είχαν ξυπνήσει ακόμη) δεν είχα μαζί μου το κινητό τηλέφωνο να απαθανατίσω τη σκηνή. Τη δεύτερη φορά φαίνεται ξύπνησαν νωρίτερα και είδα μόνο τα στρώματά τους μαζεμένα και τα φωτογράφισα. 
 
Θέλω τώρα να ρωτήσω: έχουμε δημοτική αστυνομία σ’ αυτή την πόλη; Κι αν ναι, ποια είναι τα καθήκοντά της; Μόνο να γράφει τα αυτοκίνητα που παρκάρουν παράνομα στο κέντρο της πόλης; Αυτό το θέαμα αρμόζει σε μια πόλη, πρωτεύουσα νομού; Δε λέω, μπορεί οι άνθρωποι να είναι φτωχοί και να μην έχουν να πληρώσουν ξενοδοχείο, αλλά θα μπορούσαν να βγουν παραέξω και να βρουν ένα βολικό μέρος να περάσουν τη νύχτα τους κι όχι να προσθέτουν άλλη μια άσχημη εικόνα στην πόλη μας!
 
 Τι να πω! Η δημοτική μας αρχή με απογοητεύει για άλλη μια φορά.

Δ.Μ.Ν.