Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022

Οι διάλογοι των συμμοριών της Πολυτεχνειούπολης - Θα σας κάψω ζωνταντούς, απειλούσε ο Έσκο


Aνεξέλεγκτοι δρούσαν για πολύ καιρό οι συλληφθέντες της φοιτητικής εστίας της Πολυτεχνειούπολης του Ζωγράφου. Στο φως της δημοσιότητας έρχονται νέες αποκαλύψεις για τη δράση των 32, που είχαν συστήσει 3 συμμορίες για να ληστεύουν και να διακινούν ναρκωτικά.
Στην...
 
 
ογκωδέστατη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για τη δράση των συμμοριών στην Πολυτεχνειούπολη του Ζωγράφου, οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. εκτός από τις φυσικές παρακολουθήσεις, είχαν βάλει στο στόχαστρο τους τις τηλεφωνικές κλήσεις, τα sms, αλλά και τους διαλόγους των κακοποιών στα social media.

Στις περισσότερες από αυτές, που έχουν στη διάθεσή τους οι αστυνομικοί μιλούν δύο μέλη της δεύτερης συμμορίας, τα οποία πολλές φορές χρησιμοποιούσαν κωδικές ονομασίες.

Ζωγράφου: Οι διάλογοι που σοκάρουν

Εξίσου σοκαριστικές είναι οι συνομιλίες των κακοποιών. Ενδεικτικός είναι ο διάλογος ανάμεσα σε δύο μέλη των συμμοριών, αμέσως μετά από μία επίθεση.

Β.: Αλήθεια σου λέω, την πάτησα.

Α.: Πού είσαι ρε;

Β.: Ψάχνω να παρκάρω το αμάξι. Τον έχω κάνει μ…ί … πολύ άσχημα.

Α.: Πάρε ασθενοφόρο τουλάχιστον, ρε μ….α.

Β.: Εχω φύγει, έχω φύγει… τον έχω κάνει μ…ι.

Α.: Τι λες, ρε μ….α. Κλείσε μια, ρε φίλε.

Σε άλλη συνομιλία, μέλος της σπείρας επικοινωνεί με την 22χρονη αστυνομικό.

Β.: Ελα…

Αστ.: Να σου πω ρε, τι κάνετε;

Β: Εδώ, καθόμαστε. Μας τρελαίνουν με έναν…

Αστ.: Θυμάστε τότε που είχαμε πάει για καρτ και ήταν και ο Α.;

Β.: Ναι…

Αστ.: Και θα ερχόταν και ο φίλος του, ο Γ.;

Β.: Ναι.

Αστ.: Εφυγε αυτός ή είναι εδώ;

Β.: Δεν ξέρω. Γιατί;

Αστ.: Εε, για να προσέχει, μωρέ, με το αμάξι. Γιατί μου είχες πει ότι δεν έχει καλά λάστιχα.

Β.: Α, οk.

«Θα σας κάψω ζωντανούς»

«Ηρθατε να με πιάσετε και επειδή δεν με βρήκατε στην εστία, πιάσατε την κόρη μου. Αν δεν την αφήσετε σε λίγο θα σας κάψω ζωντανούς, θα πεθάνετε όλοι». Αυτά τα λόγια φώναζε στους αστυνομικούς του Α.Τ. Ζωγράφου, ο «Εσκο» το πρωί της Τρίτης, αμέσως μετά τη σύλληψη μελών της οικογένειάς του. Αμέσως μετά κινήθηκε προς την πύλη της Πολυτεχνειούπολης. Εκεί προσέγγισε το αυτοκίνητο της 35χρονης ανθυπαστυνόμου και του συνάδελφου της και τους ρώτησε την ώρα. Οταν πήρε αρνητική απάντηση, είπε: «ρε μ….α, φοράτε αλεξίσφαιρο. Μπ…οι είστε. Θα σας σκοτώσω». Ο 30χρονος είχε τα χέρια στις τσέπες του μπουφάν του και οι αστυνομικοί θεώρησαν ότι έκρυβε κάτι επικίνδυνο. Μόλις έκανε κίνηση, ο άνδρας αστυνομικός πυροβόλησε μία φορά χωρίς να αποτρέψει την επίθεση. Ο «Εσκο» κατάφερε δύο χτυπήματα με το κατσαβίδι στην 35χρονη ανθυπαστυνόμο, η οποία σήκωσε το χέρι, ενώ πυροβόλησε τρεις φορές εναντίον του.

Συναγερμός στον «Ερυθρό Σταυρό»

Το απόγευμα της Πέμπτης σήμανε συναγερμός στην Αστυνομία όταν άγνωστα άτομα επιχείρησαν να προσεγγίσουν το δωμάτιο όπου νοσηλεύεται ο αρχηγός των συμμοριών της Πολυτεχνειούπολης, στον «Ερυθρό Σταυρό». Σύμφωνα με πληροφορίες, 5 άνδρες, συνοδεία μίας γυναίκας, η οποία υποστήριξε ότι είναι δικηγόρος, ζήτησαν να δουν τον «Εσκο», όμως οι αστυνομικοί δεν τους το επέτρεψαν και έτσι αποχώρησαν. Ο ένας από τους άνδρες έμεινε με το αυτοκίνητό του έξω από το νοσοκομείο, με αποτέλεσμα να υπάρξει κινητοποίηση της Αστυνομίας και να προσαχθεί στην Ασφάλεια. Εκεί διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για αδελφό του τραυματισμένου κακοποιού.

Εν τω μεταξύ, σε… Αirbnb στην Πρέβεζα είχαν βρει καταφύγιο δύο ακόμα μέλη των συμμοριών που εγκατέλειψαν την Αθήνα μετά την επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στην Πολυτεχνειούπολη, την περασμένη Τρίτη. Πρόκειται για έναν άνδρα και μία γυναίκα αλβανικής καταγωγής, που εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Ελεύθεροι οι «7»

Ελεύθεροι αφέθηκαν επτά από τους συλληφθέντες για την υπόθεση των συμμοριών στην Πολυτεχνειούπολη, ανάμεσά τους και η 22χρονη αστυνομικός, η οποία τέθηκε σε διαθεσιμότητα. Πρόκειται για τους συλληφθέντες που κατηγορήθηκαν σε βαθμό πλημμελήματος και έχουν κατά τις δικαστικές Αρχές μικρότερη εμπλοκή με τις αποδιδόμενες πράξεις. Οι 7 κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στο Αυτόφωρο, με τις δίκες τους να αναβάλλονται από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο. Οι υπόλοιποι 16 συλληφθέντες στην Πολυτεχνειούπολη θα οδηγηθούν σήμερα σε τακτικό ανακριτή, προκειμένου να απολογηθούν για βαρύτερες κατηγορίες, όπως εγκληματική οργάνωση και ληστείες. Σε βάρος της 22χρονης διατάχθηκε η διενέργεια Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης για διάπραξη ποινικών αδικημάτων.

Με πληροφορίες από τον Ελεύθερο τύπο