Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022

Σολομός με σος από μουστάρδα και μέλι




Εύκολη και νόστιμη πρόταση για ελαφρύ γεύμα ή βραδινό

 Υλικά

  • 1 φιλέτο σολομού περίπου 700 γρ.
  • 1 κ. σ. μουστάρδα
  • 1 κ. σ. μέλι
  • 3 σκελίδες σκόρδου, σε λεπτές φέτες

 
  • 1 κ. γλ. αλάτι
  • 1 κ. γλ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1/2 κ. γλ. νιφάδες κόκκινου πιπεριού
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς και λαδώστε ελαφρώς ένα ταψί.

Βήμα 2
Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε τη μουστάρδα, το μέλι, το σκόρδο, το αλάτι, το μαύρο πιπέρι και τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού.

Βήμα 3
Σε ένα ξύλο κοπής σκουπίστε το σολομό με στεγνό χαρτί.

Βήμα 4
Μεταφέρετε το σολομό στο ταψί και αλείψτε με το μείγμα μουστάρδας.

Βήμα 5
Ψήστε για 14 λεπτά, γυρίστε από την άλλη πλευρά και συνεχίστε το ψήσιμο για ακόμη 5 λεπτά περίπου.

Βήμα 6
Αφήστε το σολομό να ξεκουραστεί για 5 λεπτά στο ταψί πριν τον σερβίρετε.