Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2022

«Εργαλειοποιούν» το ζήτημα των παρακολουθήσεων, γιατί βολεύεται το πολιτικό σύστημα


Βολεύεται, εκ πρώτης, ο Ανδρουλάκης και το κόμμα του, αφού από την στιγμή που ανέλαβε την προεδρία του δεν έχει κάνει καμία ουσιαστική κυβερνητική πρόταση. Μόνον αοριστολογιες για κυβέρνηση με “προοδευτικό” πρόσημο. Δηλαδή τίποτα. 

Βολεύεται και ο Τσίπρας γιατί... 


 

βρήκε ευκαιρία να χτυπήσει την κυβέρνηση χωρίς να μπαίνει στον κόπο να δώσει πειστικές εξηγήσεις για τις καταγγελίες για παρακολουθήσεις επί των ημερών του δικών του στελεχών. Καταγγελίες μάλιστα που προέρχονται από τα ίδια τα τότε στελέχη του. Περισσότερο όμως βολεύει τον ίδιο τον Μητσοτάκη. Αφού δήλωσε άγνοια για την υπόθεση Ανδρουλάκη λέγοντας ότι δεν θα το επέτρεπε εάν το γνώριζε, απέπεμψε δύο στενούς του συνεργάτες. Βολεύει γιατί με την έκταση που δίνει στο θέμα το δημοσιογραφικό κατεστημένο, δεν ασχολούμαστε, εμείς οι πολίτες, με τα όντως σοβαρά ζητήματα. 

Δεν ασχολούμαστε με την ακρίβεια και την κερδοσκοπία και αρκούμαστε στα πενιχρά βοηθήματα που και δεν αρκούν αλλά και θα σταματήσουν όταν τελειώσουν τα κέρδη από τον τουρισμό. 

Δεν ασχολούμαστε με την παραβατικότητα και εγκληματικότητα των “ευπαθών” ομάδων και των “μεταναστών”. 

Το κυριότερο όμως είναι ότι δεν ασχολούμαστε με την επιχείρηση εποικισμού της χώρας μας. Η αλήθεια είναι ότι πολλές προσπάθειες της Τουρκίας, στον Έβρο αποκρούονται. Είναι άλλωστε τόσο προκλητικές που δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς. Στο θαλάσσιο μέτωπο, στα θαλάσσια σύνορα μας τα πράγματα είναι διαφορετικά. Καθημερινά βάρκες με παράνομους μετανάστες εισέρχονται στα χωρικά μας ύδατα. Με την δικαιολογία του ανθρωπισμού και της διάσωσης τους, όλοι αυτοί μεταφέρονται στα ακριτικά μας νησιά. 

Δηλαδή μεταφέρονται στα νησιά μας που είναι στόχος της Τουρκίας, “μετανάστες” που στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι μουσουλμάνοι 

Η ΝΔ και ο Μητσοτάκης εφαρμόζουν μία δοκιμασμένη συνταγή. Αφού μας εξαθλιώνουν οικονομικά, μας δίνουν ψίχουλα γνωρίζοντας ότι μπροστά στο μισογεμάτο στομάχι μας δεν θα αντιδράσουμε. Στο χέρι μας είναι να δεχτούμε την παραχώρηση της Ελλάδας μας ή ΟΧΙ.

elkosmos.gr