Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022

«Συγχαρητήρια» στο Δήμο Κατερίνης…


 Θα πρέπει να «συγχαρούμε», ασφαλώς, τη διοίκηση του Δήμου Κατερίνης. Τους νυν Αντιδημάρχους, αλλά και εκείνους επί των ημερών των οποίων ξεκίνησαν τα… «έργα», που άλλα ολοκληρώθηκαν και άλλα όχι. 

Εκείνα που ολοκληρώθηκαν είναι, ασφαλώς, βιτρίνα, ενώ εκείνα που δεν έγιναν - και ούτε πρόκειται να γίνουν - είναι αθέατα στους πολλούς, οπότε...  

 
για ποιο λόγο να σπεύσουν οι καθεύδοντες της διοίκησης του Δήμου; 

Αναφερόμαστε στον εξωραϊσμό του… Α Κοιμητηρίου (Αγ. Αικατερίνη). Όπως φαίνεται και απο τις φωτογραφίες που ακολουθούν, επιστρωθήκαν διάδρομοι του Κοιμητηρίου με κυβόλιθους και πρόσφατα τοποθετήθηκε και περίτεχνο κάγκελο σε τμήμα της περιοχής που το περιφράσσει. Ενισχύθηκε και ο φωτισμός του! 

Τα πληροφορηθήκαμε όλα και τα… θαυμάσαμε από σχετικές δημοσιεύσεις της είδησης με φωτογραφίες στον ηλεκτρονικό τύπο. Παλαιότερα και πρόσφατα. Μάλιστα σε μια από αυτές τις ανακοινώσεις, είχαμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο με τον Γ. Γραμματέα του Δήμου να ποζάρουν… χειροπιασμένοι, περιχαρείς, γεμάτοι… orgoglio, προφανώς, με την αυτοπεποίθηση των «καταλυτών», που κάνουν πράξη το όνειρο του… εξωραϊσμού των εγκαταστάσεων της… τελευταίας κατοικίας!
«Συγχαρητήρια» κύριοι! «Εύγε»! 

 

Μέχρι πρόσφατα - αφελώς - πιστεύαμε ότι ο χαρακτηρισμός Α και Β Κοιμητήριο είχε να κάνει με την χρονολογία έναρξης λειτουργίας τους. Νομίζω ότι θα πρέπει να αναθεωρήσουμε. Η διάκριση, προφανώς, έχει να κάνει με την κατηγορία· το επίπεδο· το image και το prestige των εγκαταστάσεων! Ελπίζουμε να μην αναφέρετε στους κεκοιμημένους και τους συγγενείς τους, οι οποίοι, προσβλητικώς, κατατάσσονται σε Α και Β κατηγορίας δημότες!!!

Τι άλλο θα μπορούσε να υποθέσει κανείς, όταν συγκρίνει την κατάσταση π.χ. των κυβολιθόστρωτων διαδρομών της Αγίας Αικατερίνης με τους άθλιους σκαμμένους και εγκαταλελειμμένους χωματόδρομους του Αγίου Λαζάρου;;; 

 

Κάνετε εικόνα ένα νεκροφόρο όχημα με τους συγγενείς του ανθρώπου που οδεύει προς την τελευταία του κατοικία, να πηγαίνουν να τον ενταφιάσουν, διερχόμενοι από αυτό το ΑΙΣΧΟΣ!!! 

Κοντεύει χρόνος από τότε που σκάψατε κύριοι του Δήμου έναν από τους κεντρικούς διαδρόμους, προκειμένου να δώσετε λύση στο πρόβλημα του αγωγού του νερού. Γκρεμίσατε όλες τις βρύσες, τις οποίες είχαν ευπρεπίσει οι συγγενείς των νεκρών με δικά τους χρήματα. Κόψατε ακόμη και κάποια δέντρα. Και;;; Περάσατε έναν αγωγό, τον μπαζώσατε όπως - όπως και τα παρατήσετε, να είναι χειρότερα από πριν! 

Περιμένετε και πάλι από τους συγγενείς που έχουν τους ανθρώπους τους να σάς φτιάξουν τις βρύσες; Να το κάνουμε, αλλά που;;; Επάνω στο… «όργωμα» θα στήσουμε τις νέες βρύσες;;; 

Αλλά και πάλι είναι δημοτικό το Κοιμητήριο ή χώρος ανάπτυξης ιδιωτικών και ερασιτεχνικών πρωτοβουλιών. Εάν δεν είναι υπό την ευθύνη σας, τότε γιατί πρέπει να σάς καταβάλουμε ετήσιο μίσθωμα και μάλιστα ισόποσο με εκείνο του A Κοιμητηρίου; 

Στους πρώτους τρεις κεντρικούς διαδρόμους του Κοιμητηρίου, οι προκάτοχες σας διοικήσεις είχαν τοποθετήσει φανούς. Στον διάδρομο που σκάψατε και εγκαταλείψατε στην άμοιρη τύχη του, δεν έμεινε όρθιος ούτε ένας. Υπεύθυνο για την καταστροφή τους, κατά κύριο λόγο, ήταν το δημοτικό απορριμματοφόρο, το όποιο καθώς έπρεπε να διέλθει από ένα στενότατο διάδρομο -δεν είχε γίνει ακόμη η πρώτη επέκταση- σταδιακά τους κατέστρεψε! Έκτοτε έγιναν δυο μεγάλες επεκτάσεις. Δεν θεωρείτε ότι ο φωτισμός στους δύο από τους πέντε κεντρικούς διαδρόμους είναι ανεπαρκής και δρα «ευεργετικά» για τους ιερόσυλους επιδρομείς που κατά καιρούς κλέβουν τα μπρούτζινα αντικείμενα των τάφων;;;

Αλλά τι να λέμε τώρα; «Στου κουφού Δήμου την πόρτα όσο θέλεις βρόντα»! Άλλωστε είπαμε… «Β κατηγορίας»! 

Εν κατακλείδι, πάντως, κύριοι της δημοτικής διοίκησης, άθελα σας, έχετε κάνει κι ένα καλό! Βοηθήσατε στην κοινωνικοποίηση όλων ημών, που επισκεπτόμαστε τους ταφους των προσφιλών μας στο Β κατηγορίας Κοιμητήριο, γνωριζόμαστε ή όχι, επικοινωνούμε μεταξύ μας και… εκφράζουμε σε όλους τους τόνους τον αποτροπιασμό, την αγανάκτηση και τον εκτός κάθε ορίου, πλέον, εκνευρισμό, που μας δημιουργεί η αναποτελεσματικότητά σας!!! Τον χειμώνα που έρχεται και θα χρειαζόμαστε ερπυστριοφόρο για να προσεγγίσουμε τα μνήματα των δικών μας, θα σάς μνημονευτούμε με ακόμη μεγαλύτερη… «θέρμη» και… «ευγνωμοσύνη»!!!

ΥΓ: Δεν έχουμε κανένα συναίσθημα ζήλειας και φθόνου προς τους ενταφιασμένους συνανθρώπους μας στο παλιό Κοιμητήριο της πόλης μας και τους συγγενείς τους. Μακάρι να γίνουν ακόμη περισσότερα, με σκοπό τον ευπρεπισμό του χώρου! Δεν μάς χαρακτηρίζει, επίσης, κανένα κόμπλεξ κατωτερότητας. Την αγανάκτηση μας εκφράζουμε για την αδιαφορία και ολιγωρία των «υπευθύνων» του Δήμου!!! 
  
ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ