Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2022

Η εγκληματική πολιτική των Τούρκων στο «μεταναστευτικό» γίνεται εργαλείο στα σχέδια της Νέας Τάξης


Γνωρίζουμε για το διπλό ναυάγιο στα Κύθηρα και την Λέσβο με τους 18, μέχρι τώρα, νεκρούς και τους αγνοούμενους. 

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προσερχόμενος στην άτυπη Σύνοδο 17 ευρωπαϊκών χωρών, όπου συμμετέχει και η Τουρκία, το γιατί θεωρείται ευρωπαϊκή χώρα είναι άλλο ζήτημα, έκανε δηλώσεις σχετικά με το θέμα. Δήλωσε πως... 


 

όπως συνεργαστηκαμε για την ενεργειακή κρίση, έτσι πρέπει να συνεργαστούμε και για αυτό. Είπε ότι πρέπει να εξαλείψουμε τα δίκτυα των απελπισμένων ανθρώπων, δικός του ο χαρακτηρισμός, και ότι πρέπει να φροντίσουμε για την κοινή ασφάλεια και ευημερία με σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Συνέχισε λέγοντας ότι πρέπει να συνεργαστούμε για την αποφυγή τέτοιων καταστάσεων με ανθρώπους που θέλουν να έλθουν στην Ευρώπη.

 Με λίγα λόγια με πρόσχημα την δράση των Τούρκων θα προσπαθήσουν να περάσουν στην ΕΕ διάταξη, με την δικαιολογία της προστασίας των ανθρωπίνων ζωών, βάσει της οποίας όποιοι θέλουν να έρθουν στην Ευρώπη θα μπορούν να έρχονται με “νόμιμο” τρόπο. Θα εκμεταλλευτούν την μαλθακότητα των ευρωπαϊκών λαών που θεωρούν ότι θα έχουν κάνει το “ανθρωπιστικό” καθήκον. 

Κάνοντας ακόμη ένα βήμα υποταγής ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης παρακάλεσε, έκανε έκκληση στην Τουρκία για αποτροπή των παράτυπων αναχωρήσεων. 

Μα αφού είναι παράτυπες, όπως ο ίδιος ο υπουργός λέει, ας τους αφήσει να κάνουν ότι θέλουν. Πάντως όλα αυτά θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί. Εδώ ευθύνη φέρει όλη η Ευρώπη και η Ελλάδα.

 Θα μπορούσε να γίνει γνωστό και σαφές ότι στην Ευρώπη δεν μπαίνει κανείς, παράνομος ή “νόμιμος”.
 

elkosmos.gr