Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022

Να τι μπορείς να κάνεις το κρασί που έχει περισσέψει



Γιατί να χύνεις το κρασί που περισσεύει;
 
Σου έχει τύχει ένα βράδυ να θέλεις απλώς ένα ή δύο ποτήρια κρασί, αλλά η σκέψη ότι το μπουκάλι θα πάει χαμένο σε στεναχωρεί;

Με τα παρακάτω κόλπα, δεν...  

 
θα χρειαστεί να σπαταλήσεις ακόμη και μια σταγόνα κρασιού:

Καθάρισε φρούτα

Εκτός από το να αφήνει το δέρμα σου μεταξένια και λεία, η ρεσβερατρόλη μπορεί να σκοτώσει βακτήρια που προκαλούν τροφιμογενείς ασθένειες, όπως η σαλμονέλα και το E. coli. Ξέπλυνε πρώτα τα φρούτα σου με νερό και μετά πέρασε λίγο κόκκινο κρασί που έχει απομείνει από πάνω για λίγη επιπλέον καθαριότητα.

Αντιμετώπισε τους λεκέδες από κόκκινο κρασί

Την επόμενη φορά που θα ρίξεις λίγο κόκκινο κρασί στο χαλί σου ή ένα ρούχο, πιάσε ένα μπουκάλι λευκό κρασί για να το καθαρίσεις. Αν και αυτό μπορεί να φαίνεται αντιφατικό, υπάρχουν ένζυμα που υπάρχουν στο λευκό κρασί που μπορούν πραγματικά να μειώσουν τη ζημιά που προκαλείται από το πιο σκούρο. Αν και το λευκό κρασί δεν θα αφαιρέσει εντελώς έναν λεκέ από κόκκινο κρασί, είναι ένα καλό μέρος για να ξεκινήσεις.

Πες αντίο στους λεκέδες λίπους

Την επόμενη φορά που θα σου απομείνουν μερικές γουλιές chardonnay, χρησιμοποίησε το για να αφαιρέσεις ενοχλητικούς λεκέδες λίπους. Το οξύ και το οινόπνευμα στο κρασί ασκούν διπλή δράση στο γράσο, το οποίο θα εξαφανιστεί σύντομα. Εάν έχεις λίγη μαγειρική σόδα, πρόσθεσε λίγη στο κρασί για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.

Παγίδευσε φρουτόμυγες

Εάν έχεις ένα μπουκάλι κόκκινο κρασί που έχει χαλάσει, μην το αδειάσεις στην αποχέτευση. Αντίθετα, χρησιμοποίησε το για να απαλλάξεις την κουζίνα σου από εκείνες τις ενοχλητικές μικρές μύγες φρούτων που λατρεύουν να τριγυρνούν γύρω από φρέσκα προϊόντα. Ρίξε περίπου ένα τέταρτο φλιτζάνι κόκκινο κρασί με ξύδι σε ένα ποτήρι, κάλυψε το επάνω μέρος καλά με πλαστική μεμβράνη και άνοιξε μερικές μικρές τρύπες στην κορυφή. Οι μύγες θα έλκονται από το κρασί, αλλά δεν θα μπορούν να ξεφύγουν από το ποτήρι χάρη στο πλαστικό περιτύλιγμα.

Γονιμοποίησε τα φυτά σου

Εάν σου έχει μείνει κόκκινο κρασί που δεν αξίζει να το αποθηκεύσεις, πρόσθεσε περίπου τέσσερα κουταλάκια του γλυκού από το υλικό σε λίγο νερό την επόμενη φορά που θα χρειαστεί να δώσεις στα φυτά σου μια βοήθεια για να μεγαλώσουν.