Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2022

Εκείνοι διασκέδαζαν στο γάμο και οι Αλβανοί διαρρήκτες τούς άδειαζαν τα σπίτια



 Δύο άνδρες από την Αλβανία 25 και 27 ετών ετών έπεσαν στα χέρια των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας... 


 

Ηρακλείου, κατηγορούμενοι για κλοπές σε σπίτια σε περιοχές του Ηρακλείου Κρήτης.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες της ιστοσελίδας ekriti.gr στους δύο άνδρες αποδίδονται και περιπτώσεις που καταγγέλθηκαν στην αστυνομία τα προηγούμενα 24ωρα και έχουν να κάνουν με κλοπές και διαρρήξεις από σπίτια κατοίκων σε περιοχές του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων την ώρα που οι ιδιοκτήτες τους ήταν καλεσμένοι σε γάμο.
Με τη σύλληψη τους η αστυνομία εξιχνίασε συνολικά πέντε υποθέσεις κλοπών και διαρρήξεων και συγκεκριμένα 3 τετελεσμένες και δύο απόπειρες.

Οι δύο νεαροί, σύμφωνα με πληροφορίες, άρπαξαν χρυσαφικά αξίας περίπου 11.000 ευρώ και το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ.

Η δράση τους, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, ξεκίνησε στις 24 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώθηκε στις 2 Οκτωβρίου με τη σύλληψή τους.


Διαρρήκτες «χάλασαν» γαμήλιο γλέντι στην Κρήτη

Σύμφωνα τώρα με το ρεπορτάζ του Mega το κέφι στο γαμήλιο γλέντι είχε ανάψει για τα καλά, όταν η πληροφορία για τα όσα συνέβαιναν σπίτια τους, λίγα μέτρα από το κέντρο της δεξίωσης, ήρθε να χαλάσει το κλίμα. Διαρρήκτες που όπως φαίνεται γνώριζαν πρόσωπα και καταστάσεις, δεν άφησαν την ευκαιρία να πάει ανεκμετάλλευτη. Πήραν τα σπίτια με τη σειρά και χτύπησαν πέντε από τα σπίτια καλεσμένων.

Ο πατέρας της νύφης μίλησε στο Live News και περιέγραψε τα όσα έγιναν το βράδυ του Σαββάτου (1/10), σε μια από τις πιο ξεχωριστές μέρες του ίδιου και της κόρης του.

Ο γάμος έγινε το απόγευμα και λίγο πριν τα μεσάνυχτα όλοι βρίσκονταν στο νυχτερινό κέντρο στα Πεζά έξω από το Ηράκλειο.

Κάποιοι ξεκινούσαν για το χωριό και η πληροφορία γρήγορα επιβεβαιώθηκε. Όπως λέει ο πατέρας της νύφης, αν οι δράστες δεν είχαν γίνει αντιληπτοί για να φοβηθούν, θα είχαν χτυπήσει περισσότερα σπίτια.


Επειδή τα όσα έγιναν δεν είναι πρωτοφανή, ο πατέρας της νύφης τονίζει πως είχε σκεφτεί να αναθέσει σε ιδιωτική εταιρεία να εποπτεύει το χωριό. Δεν το έκανε και οι δράστες χτύπησαν.

Από τα πέντε σπίτια που χτύπησαν στα χωριά Κελιά και Αγίες Παρασκιές, οι δράστες έφυγαν με μικρά χρηματικά ποσά και κοσμήματα.


Παρά τη σύγχυση, ωστόσο, το γαμήλιο γλέντι συνεχίστηκε μέχρι τα ξημερώματα, όταν έφυγαν και οι τελευταίοι καλεσμένοι.