Η 7η Απριλίου είναι ημερομηνία – ορόσημο για τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Ως εκείνη την ημέρα που κλείνει η Βουλή για τις πασχαλινές διακοπές, τρέχει η κυβέρνηση να δρομολογήσει τον άμεσο σχεδιασμό που έχει εκπονήσει, και ανακοίνωσε χθες...
«Δεν έχουμε πολύ χρόνο στη διάθεσή μας και νομίζω ότι πρέπει όλοι να υπερβάλλουμε τους εαυτούς μας…» το μήνυμα του Πρωθυπουργού στη συνάντηση που είχε χθες στο Μέγαρο Μαξίμου με τον νέο υφυπουργό Μεταφορών κ. Γεραπετρίτη και τις διοικήσεις του ΟΣΕ, της ΕΡΓΟΣΕ και της Hellenic Train, όπου συμφωνήθηκε τα τρένα να μπουν σταδιακά, από τις 22 Μαρτίου ως τις 11 Απριλίου, ξανά στις ράγες.
Παράλληλα ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ζητήσει να ολοκληρωθεί άμεσα το πόρισμα των Ευρωπαίων Εμπειρογνωμόνων για τα αίτια της τραγωδίας των Τεμπών, το οποίο θα περιλαμβάνει και τις προτάσεις τους για τον εκσυγχρονισμό του Ελληνικού σιδηρόδρομου στα ευρωπαϊκά πρότυπα.
Ως τις εκλογές, οι οποίες με τα σημερινά δεδομένα, αναμένεται να διεξαχθούν στις 21 Μαΐου, ο Πρωθυπουργός θέλει να είναι έτοιμο και το μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο σχέδιο για την ανάταξη του σιδηροδρόμου, την οποία χαρακτηρίζει «προσωπικό στοίχημα», ενώ έχει δεσμευτεί ότι ως τα τέλη του Σεπτεμβρίου θα έχει ολοκληρωθεί και παραδοθεί το έργο της τηλεδιοίκησης και της φωτοσήμανσης στο σύνολο του.
Το διακύβευμα της κάλπης
«Να γνωρίζετε ότι δεν πρόκειται να αντιμετωπίσω το θέμα αυτό ως πεδίο κομματικής αντιπαράθεσης. Ο αντίπαλός μας και εδώ, είναι το βαθύ κράτος του αναχρονισμού, το οποίο δυστυχώς στους σιδηροδρόμους μας έχει εκδηλωθεί με μεγαλύτερη ένταση ενδεχομένως απ’ ό,τι σε άλλους τομείς της δημόσιας διοίκησης. Πρέπει να καταπολεμήσουμε τις νησίδες εκείνες που αντιστέκονται στον εκσυγχρονισμό. Πρέπει να καταπολεμήσουμε -και το λέω ευθέως- και το δικό μας κακό εαυτό» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Η δήλωση του Πρωθυπουργού ουσιαστικά είναι στη γραμμή του νέου διακυβεύματος της κυβέρνησης στο δρόμο προς της κάλπες, το οποίο συμπυκνώνεται στα ερώτημα: «ποιος μπορεί να αλλάξει το κράτος;».
Στη Βουλή ο Καραμανλής και όλοι οι υπουργοί που χειρίστηκαν στην αμαρτωλή σύμβαση «717»
Μπροστά στη συνεχή στοχοποίηση από την πλευρά της αντιπολίτευσης για την απουσία απαντήσεων από τον παραιτηθέντα υπουργό Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, κι ενώ και οι πολίτες ζητούν απαντήσεις, η κυβέρνηση δρομολόγησε την παρουσία του στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας την ερχόμενη Δευτέρα.
Στο αίτημα της προς τον Πρόεδρο της Βουλή για τη σύγκλιση της Επιτροπής, η Ν.Δ. καλεί σε ακρόαση τους υπουργούς Μεταφορών μέχρι και την συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, δηλαδή τον κ. Καραμανλή και τον διάδοχο του Γιώργο Γεραπετρίτη, τον Χρήστο Σπίρτζη (ΣΥΡΙΖΑ) και τον Μιχάλη Χρυσοχοίδη προκειμένου να ενημερώσουν για την πορεία και εκτέλεση της αμαρτωλής σύμβασης «717» για την εγκατάσταση του συστήματος τηλεδιοίκησης και φωτοσήμανσης.
«Γρίφος» η υποψηφιότητα Καραμανλή
Παράλληλα ο Κώστας Καραμανλής σχεδιάζεται να δώσει μια σειρά συνεντεύξεων το επόμενο διάστημα. ενώ το θέμα της υποψηφιότητας του ή όχι, στις επερχόμενες εκλογές, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να μείνει ανοιχτό ως την προκήρυξη τους από τον Πρωθυπουργό.
Ως τότε θα υπάρχει σαφής εικόνα από τις δημοσκοπήσεις για τον πολιτικό αντίκτυπο και τη γνώμη των πολιτών για την συμμετοχή του στα ψηφοδέλτια.
Το βλέμμα όμως είναι στραμμένο και στους… Καραμανλικούς ψηφοφόρους.
Την απόφαση του Πρωθυπουργού θα βαρύνει και το γεγονός ότι αν αποσυρθεί ο Σερραίος πολιτικός από την εκλογική κούρσα θα πρόκειται για την δεύτερη απουσία από την οικογένεια Καραμανλή από τα «γαλάζια» ψηφοδέλτια στη Βόρεια Ελλάδα. Περιοχή, όπου η Ν.Δ. καταγράφει δημοσκοπική φθορά, εν αντιθέσει με την Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου που αποτυπώνεται να ενισχύει τα ποσοστά της.
.newsit