Σάββατο 25 Μαρτίου 2023

Η κορυφαία συνήθεια των επιτυχημένων ανθρώπων που τους ξεχωρίζει από τους άλλους


Η ψυχολόγος και ανώτερη διευθύντρια ψυχολογίας απόδοσης της... 
 
 
Exos, Σάρα Σάρκις, μιλώντας στο cnbc, εξήγησε ότι δεν είναι αυτή η προσέγγιση γα να πετύχει κάποιος και να νιώσει ευτυχισμένος.

Η Σάρκις η ηγείται μιας ομάδας προπονητών επιδόσεων και αποτελείται από διαιτολόγους, φυσιοθεραπευτές και άλλους ειδικούς υγείας. Αυτοί διδάσκουν παίκτες NFL, στελέχη σε εταιρείες του Fortune 100 όπως η Intel και η Humana, και άλλους επαγγελματίες πώς να ευδοκιμήσουν σε περιβάλλοντα υψηλής πίεσης.

«Συνδέουμε λανθασμένα την επιτυχία με το να έχουμε συνεχώς το πόδι μας στο γκάζι και αισθανόμαστε περίπλοκα όταν δεν είναι..., λέει η Σάρκις και συνεχίζει ως εξής. «Πιστεύουμε ότι είμαστε τεμπέληδες ή απείθαρχοι, αλλά τίποτα από αυτά δεν είναι αλήθεια.»

«Η ξεκούραση είναι συχνά το τελευταίο πράγμα στο μυαλό μας όταν νιώθουμε καταβεβλημένοι, αγχωμένοι ή απλά κουρασμένοι», προσθέτει και τονίζει η Σάρκις: «Όμως, οι άνθρωποι που δίνουν προτεραιότητα στην ξεκούραση είναι αυτοί που βρίσκονται στην κορυφή του παιχνιδιού του και γίνονται οι πιο χαρούμενοι και επιτυχημένοι άνθρωποι».

Προηγούμενες έρευνες έχουν δείξει ότι η εργασία χωρίς διακοπές μειώνει την παραγωγικότητα, μειώνει τη δημιουργικότητα και μπορεί να επιδεινώσει το άγχος. Άρα για να γίνει κάποιος επιτυχημένος δεν πρέπει μόνο να προσπαθεί, αλλά κορυφαία συνήθειά του πρέπει να είναι η... ξεκούραση. Να βρίσκει χρόνο και τρόπο να παίρνει ανάσες και να επιστρέφει πιο δυνατός. Αυτό ξεχωρίζει τους επιτυχημένους από τους υπόλοιπους ανθρώπους.

news.gr