Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ: ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ


 

Καλημέρα αγαπητοί φίλοι της Λευτεριάς,

Καταρχάς θα ήθελα να σας συγχαρώ για το Ιστολόγιό σας. 


Προσωπικά το επισκέπτομαι καθημερινά και ενημερώνομαι πλήρως και αξιόπιστα για τα τεκταινόμενα στην Πιερία αλλά και στην Ελλάδα γενικότερα. 

 Αφορμή για... 


το μήνυμά μου αυτό ήταν το "βίντεο" που αναρτήσατε στην ''μεγαλύτερη ανηφόρα της Κατερίνης". 


Περπατώ καθημερινά από Ανδρομάχη -όπου διαμένω- μέχρι το κέντρο της Πόλεως.
Στο σημείο πριν την ανηφόρα, αλλά και στο σημείο που η ανηφόρα συναντά την Οδό 7ης Μεραρχίας, δεν υπάρχει πεζοδρόμιο. Λίγο πριν είναι κάτι σαν χωμάτινος διάδρομος που μόλις επαρκεί για ένα άτομο και όπου συνήθως παρκάρουν με την μία ρόδα επάνω διάφορα αυτοκίνητα (ακριβώς πάνω στη στροφή).
Στο σημείο της ανηφόρας υπάρχουν τα κολωνάκια αλλά πεζοδρόμιο δεν υπάρχει. 


Όσοι περνούν από εκείνο το σημείο είναι αναγκασμένοι να κατέβουν στον δρόμο με ό,τι κινδύνους αυτό συνεπάγεται. Το ό,τι δεν είχαμε ατύχημα είναι απλώς θέμα τύχης. 


Αλλά και παρακάτω, από του ''Μάνη'' μέχρι και μετά το "Γυμναστήριο" έχουμε αυτοκίνητα (που ανήκουν κυρίως σε επισκέπτες του γυμναστηρίου) παρκαρισμένα με τον ένα τροχό επί του πεζοδρομίου. Εντάξει εκεί το πεζοδρόμιο είναι μεγαλύτερο, υπάρχει χώρος για τους πεζούς (Μην είμαστε αχάριστοι). Λίγο παρακάτω πάλι μικραίνει το πεζοδρόμιο αλλά και πάλι βολευόμαστε, υπάρχει και ο δρόμος. 


Η κατασκευή ενός Πεζοδρομίου είναι απαραίτητη. Απορώ πως δεν το έχουν αντιληφθεί τόσα χρόνια οι υπεύθυνοι του Δήμου

Αγαπητοί φίλοι,

Σας αποστέλλω αυτό το μήνυμα γιατί είσθε οι μόνοι που μπορείτε να βοηθήσετε με τη δύναμη που έχετε στα χέρια σας και αναφέρομαι στο "Λευτεριά".

με εκτίμηση 

Ν.Ρ.