Κυριακή 7 Μαΐου 2023

Αγία Κυριακή: Το ψαροχώρι που δεν περιμένεις να συναντήσεις στο Πήλιο



Εικόνες που ταξιδεύουν στα νησιά του Αιγαίου – Δείτε τις φωτογραφίες
 
Η Αγία Κυριακή είναι το ψαροχώρι που δεν περιμένεις να συναντήσεις στο Πήλιο. Με εικόνες που ταξιδεύουν σε κάποιο από τα υπέροχα νησιά του... 
 
 
Αιγαίου, ο επισκέπτης που θα βρεθεί εδώ θα νομίσει σίγουρα ότι έχει κάνει κάποιο λάθος στον προορισμό του!

Κι όμως βρίσκεται στο σωστό σημείο και πρόκειται να ζήσει μια μοναδικά ήρεμη και γαλήνια εμπειρία, σε έναν τόπο που χαρακτηρίζεται για την παράδοση και τη γραφικότητά του.

Σε απόσταση 75 χλμ. από το Βόλο, το χωριουδάκι της Αγίας Κυριακής, παρόλο που προσεγγίζεται οδικώς, είναι ένας από τους προορισμούς του Πηλίου που δίνουν την εντύπωση ότι βρίσκεσαι σε κάποιο μικροσκοπικό και γραφικό, ελληνικό νησί. Βρίσκεται στο νοτιότερο σημείο του Πηλίου και αποτελεί το επίνειο του ναυτικού χωριού Τρίκερι.

Η ζωή εδώ κυλά νωχελικά, χωρίς έντονους ρυθμούς και στρες, γι’ αυτό και αποτελεί ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να ξεφύγουν μακριά από την πιεστική και αγχώδη καθημερινότητα. Μια βόλτα στα γραφικά σοκάκια με τα λιγοστά σπίτια μοιάζει με ταξίδι στο χρόνο, ενώ μια στάση στα ταβερνάκια σχεδόν πάνω στη θάλασσα για τους φημισμένους μεζέδες της περιοχής επιβάλλεται. Στα όσα πρέπει κανείς να κάνει όσο βρίσκεται εδώ να επισκεφτεί το Παλαιό Τρίκερι, το μοναδικό κατοικημένο νησάκι στον Παγασητικό.

Παλαιό Τρίκερι: Επίσκεψη στο μοναδιό κατοικημένο νησάκι στον Παγασητικό

Το Παλαιό Τρίκερι είναι το μοναδικό κατοικημένο νησάκι στην «αγκαλιά» του κόλπου, απλώνεται σε μια έκταση μόλις 2,5 τ. χλμ. -μπορεί κανείς να περπατήσει όλο το νησί μέσα σε 2 με 3 ώρες- και προσεγγίζεται μόνο με καΐκι από τη γειτονική ακτή του Πηλίου.

Ο μοναδικός οικισμός του νησιού είναι το μικρό λιμανάκι του Αγίου Ιωάννη, όπου παρατηρείται και η περισσότερη δραστηριότητα, με όμορφα δίπατα σπίτια και λιγοστές ταβέρνες και μικρούς ξενώνες. Σημείο αναφοράς του νησιού το μοναστήρι της Ευαγγελίστριας στην κορυφή του λόφου -το νησί είναι γνωστό, επίσης, και ως το νησί της Παναγίας– το ψηλότερο σημείο του νησιού, η οποία ξεκίνησε να χτίζεται το 1825. Από εδώ η θέα προς το Αιγαίο, την Εύβοια, τον Παγασητικό και το Πήλιο πραγματικά κόβει την ανάσα.



newsbeast.gr