Τετάρτη 31 Μαΐου 2023

Ελλάδα: O αγαπημένος προορισμός των Αυστριακών τουριστών για το 2023


Η έρευνα έδειξε ότι το 87% των Αυστριακών επιθυμεί να κάνει διακοπές το 2023, εκ των οποίων το 72% θέλει να ταξιδέψει στο εξωτερικό.

Σε... 

 
Ιταλία, Κροατία, Ελλάδα, Γερμανία και Ισπανία σκοπεύουν να ταξιδέψουν οι περισσότεροι Αυστριακοί για τις διακοπές του 2023, όπως προκύπτει από έρευνα του Πανεπιστημίου Εφαρμοσμένων Επιστημών Krems για λογαριασμό της ένωσης τουρισμού Corps Touristique.

Η έρευνα έδειξε ότι το 87% των Αυστριακών επιθυμεί να κάνει διακοπές το 2023, εκ των οποίων το 72% θέλει να ταξιδέψει στο εξωτερικό. Αγαπημένο μέσο μεταφοράς είναι το αυτοκίνητο (68%) και το αεροπλάνο (57%), ενώ ακολουθεί το τρένο με μερίδιο 28%.

Οι ανησυχίες των Αυστριακών που σχετίζονται με την πανδημία έχουν υποχωρήσει αισθητά, όμως εξακολουθούν να επιζητούν δωρεάν αντισηπτικό χεριών, πληροφορίες για τους κανονισμούς που σχετίζονται με τον COVID και ενδείξεις υγιεινής.

Οι βασικοί τους φόβοι και ανησυχίες κατά τον προγραμματισμό του ταξιδιού περιστρέφονται γύρω από την τρέχουσα γεωπολιτική και οικονομική κατάσταση, αξιολογώντας προσεκτικά τον πληθωρισμό και τις τιμές ενέργειας αλλά και την πολιτική σταθερότητα και ασφάλεια κάθε προορισμού.

Εξ όσων δεν θέλουν ή δε μπορούν να ταξιδέψουν το 2023, το 49% ανέφερε ως αιτιολογία οικονομικούς λόγους.

Τα σημαντικότερα κανάλια κράτησης για ταξίδια στο εξωτερικό είναι οι διαδικτυακές πλατφόρμες (56%) και η απευθείας κράτηση σε πάροχο (45%). Η Booking.com είναι η δημοφιλέστερη πλατφόρμα με μερίδιο 92% και ακολουθούν οι Trivago και Tripadvisor (25% και 15% αντίστοιχα).