Πέμπτη 1 Ιουνίου 2023

Οργή: Ξεψύχησε ο σκύλος που πυροβολήθηκε – Είχε δεχτεί πάνω από 20 σκάγια


«Ήσουν γενναίος και ήθελες να ζήσεις, αλλά η μοίρα είχε άλλα σχέδια για σένα. Γλύτωσες από τους ανθρώπους»
 
Δυστυχώς δεν είναι ευχάριστα τα νέα που έρχονται από την... 

 
Αργαλαστή Βόλου, καθώς το αδέσποτο σκυλί, ο «αγαθός γίγαντας» όπως τον αποκαλούσαν κάτοικοι, υπέκυψε στα πολλαπλά τραύματά του μετά τον πυροβολισμό του από άγνωστο άντρα.

Ο δράστης φέρεται να πυροβόλησε το ζώο με αεροβόλο πάνω από είκοσι φορές.

Την θλιβερή είδηση έκανε γνωστή ο Σταμάτης Παπαδήμος, κάτοικος της περιοχής, ο οποίος είχε μεταφέρει το βαριά τραυματισμένο τετράποδο στο κτηνιατρείο.

«Καλό σου ταξίδι αδέσποτε. Εύχομαι εκεί που πας να βρεις γαλήνη και αγάπη. Γνωριστήκαμε καλύτερα κάπως αργά και σε δύσκολες ώρες. Ήσουν γενναίος και ήθελες να ζήσεις, αλλά η μοίρα είχε άλλα σχέδια για σένα. Καλύτερα! Γλύτωσες από τους ανθρώπους… Θα σε θυμάμαι για πάντα και συγνώμη που δεν μπόρεσα να κάνω περισσότερα για σένα» γράφει χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδήμος.

Ο ίδιος μίλησε σε εκπομπή του MEGA το πρωί της Πέμπτης (1/6) αποκαλύπτοντας πως ο ίδιος υποψιάζεται ποιος είναι ο δράστης ωστόσο δεν μπορεί να δώσει το όνομα γιατί δεν ήταν αυτόπτης μάρτυρας.

«Προφανώς κάποιος ο οποίος πυροβολεί απογευματάκι, όταν οι ταβέρνες και τα μαγαζιά είναι ακόμα ανοιχτά και υπάρχει πλήθος κόσμου, ένα σκυλί σχεδόν στο κέντρο του χωριού, αυτονόητα είναι επικίνδυνος. Συμμερίζομαι το γεγονός ότι πολύς κόσμος φοβάται να μιλήσει μόνο και μόνο γι’ αυτό. Ζω στην Αργαλαστή τους τελευταίους 9 μήνες», ανέφερε αρχικά.

«Έχω γνώση κάποιου ονόματος, αλλά δεν μπορώ να πω επειδή δεν ήμουν αυτόπτης μάρτυρας, και η δουλειά μου δεν είναι να ψάξω. Πρέπει να έρθει η αστυνομία να κάνει έρευνα, δεν είναι πολύ δύσκολο. Τα στοιχεία δείχνουν πού πυροβολήθηκε το σκυλί, πού πήγε και λιποθύμησε γιατί ήταν αιμόφυρτο. Είναι μία ακτίνα 10 σπιτιών. Υπάρχει αστυνομικός αλλά όχι αστυνομικό τμήμα στην Αργαλαστή. Είναι λίγα σπίτια εδώ, ξέρουμε ακόμα και τι θα φάει ο καθένας», συμπλήρωσε ο κ. Παπαδήμος.

Το άτυχο ζώο φιλοξενούνταν στην κλινική Volos Veterinary Specialists με ιδιαίτερα χαμηλό αιματοκρίτη.

Ο κ. Παπαδήμος είχε πει επίσης πως εάν το τετράποδο κατάφερνε να επιβιώσει θα αναζητούνταν ανάδοχος και θα το ονόμαζαν «Λάζαρο».