Παρασκευή 21 Ιουλίου 2023

Σουβλάκια γαρίδας με λάιμ και δενδρολίβανο


Ένας έξυπνος τρόπος για να δοκιμάσουν τα παιδιά θαλασσινά

 Υλικά 

  • 2 κ. σ. ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
  • 2 κ. σ. λευκό ξηρό κρασί ή χυμό πορτοκαλιού
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 

 
  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ. σ. τριμμένο ξύσμα λάιμ
  • 1 κ. σ. χυμό λάιμ
  • 1/2 κ. γλ. αλάτι
  • 1/2 κ. γλ. πιπέρι
  • 12 φρέσκα κλαδάκια δενδρολίβανου
  • 750 γρ. γαρίδες ξεφλουδισμένες
  • Φέτες λάιμ, προαιρετικά

Εκτέλεση

Βήμα 1
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε καλά το μαϊντανό με το χυμό πορτοκαλιού ή το κρασί, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το ξύσμα και το χυμό λάιμ, το αλάτι και το πιπέρι.

Βήμα 2
Για τα σουβλάκια, αφαιρέστε τα φύλλα από το κάτω μέρος των κλαδιών του δεντρολίβανου, αφήνοντας 1- 2 εκατοστά φύλλα στην κορυφή και κρατήστε 1 κουταλιά της σούπας από τα φύλλα που αφαιρέσατε. Ψιλοκόψτε τα φύλλα που κρατήσατε και προσθέστε τα στο μείγμα του μαϊντανού.

Βήμα 3
Προσθέστε τις γαρίδες και ανακατέψτε απαλά μέχρι να καλυφθούν καλά από τη μαρινάδα.

Βήμα 4
Τοποθετήστε στο ψυγείο, σκεπασμένες, για 30 λεπτά.

Βήμα 5
Περάστε τις γαρίδες τους μίσχους δενδρολίβανου και πετάξτε την υπόλοιπη μαρινάδα.

Βήμα 6
Ψήστε στο γκριλ, σκεπασμένο, 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι οι γαρίδες να γίνουν ροζ. Αν θέλετε, σερβίρετε με φέτες λάιμ.