Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2023

Μπελέρης: Ο Ελληνισμός της Β. Ηπείρου άντεξε και πιο βάρβαρες καταστάσεις – Στη φυλακή όσο χρειαστεί


 Τα μηνύματα του εκλεγμένου Δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη, ο οποίος παραμένει φυλακισμένος, με αποδέκτη τον Πρωθυπουργό της Αλβανίας, Έντι Ράμα.

«Είμαι υποχρεωμένος να σεβαστώ την ετυμηγορία και τις ψήφους που έλαβα από 4.000 Χειμαρριώτες. Θα μείνω μέσα (σ.σ. στη φυλακή), όσο χρειασθεί», ανέφερε ο... 

 
Λεονάρντο Μπελέρης εκ μέρους του εκλεγμένου Δημάρχου Χειμάρρας και αδελφού του, Φρέντι, ο οποίος παραμένει υπό κράτηση στη φυλακή του Δυρραχίου.

«Η αλβανική πλευρά θέλει να μην επιτρέψει να περάσει ο Δήμος σε ελληνικά χέρια. Αυτό είναι πασιφανές, ύστερα από τόσες αιτήσεις αποφυλάκισης του Δημάρχου Χειμάρρας, προκειμένου να ορκισθεί. Δυστυχώς, από την πρώτη στιγμή δεν υπάρχει βούληση. Από τη 12η Μαΐου έως σήμερα, είμαστε βέβαιοι ότι αυτό ήταν σχεδιασμένο εξαρχής, ώστε να μην αλλάξει χέρια ο Δήμος Χειμάρρας», επεσήμανε αρχικά ο αδελφός του Φρέντι Μπελέρη και προσέθεσε ότι «αυτή η καθυστέρηση βολεύει τον κύριο Ράμα, διότι έχει χάσει τον Δήμο, όμως, στη διοίκηση παραμένει στην προηγούμενη δημοτική αρχή. Η Ελλάδα πρέπει να επιμείνει και να βρεθεί αμέσως μία λύση», μεταξύ άλλων.