Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2023

Μπάρες βρώμης με κολοκύθα



Νόστιμο σνακ για όλες τις ώρες της ημέρας

Υλικά 

  • 1 1/2 φλ. τσαγιού βρώμη
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού πουρέ κολοκύθας 

 
  • 1/4 φλ. τσαγιού σκούρα καστανή ζάχαρη
  • 1 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ. γλ. αλεσμένη κανέλα
  • 1/2 κ. γλ. μοσχοκάρυδο
  • 1/2 κ. γλ. μπαχαρικό κολοκύθας
  • 1/2 κ. γλ. αλάτι
  • 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 1 μεγάλο αυγό, ελαφρά χτυπημένο
  • 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και τοποθετήστε μία λαδόκολλα σε ένα ταψί.

Βήμα 2
Ανακατέψτε τη βρώμη, την καστανή ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, το μπαχαρικό κολοκύθας και το αλάτι σε ένα μπολ.

Βήμα 3
Ρίξτε την κρέμα γάλακτος, το αυγό και το εκχύλισμα βανίλιας στο κέντρο του μείγματος βρώμης και ανακατέψτε καλά.

Βήμα 4
Προσθέστε την κολοκύθα στο μείγμα βρώμης και ανακατέψτε καλά. Αδειάστε το μείγμα κολοκύθας στην προετοιμασμένη φόρμα.

Βήμα 5
Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι μια οδοντογλυφίδα που εισάγετε στο κέντρο να βγαίνει καθαρή, 25 έως 30 λεπτά.