Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2024

Η πιο υγιεινή πατατοσαλάτα που έχετε φτιάξει ποτέ


Εύκολη επιλογή ακόμη και για κυρίως πιάτο

 Υλικά

  • 1,5 κιλό πατάτες
  • Αλάτι και μαύρο πιπέρι για γεύση
  • 2 στελέχη σέλινου, ψιλοκομμένα
  • 1/4 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένα αγγουράκια τουρσί
 
  • 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 κ. σ. μουστάρδα (κατά προτίμηση Dijon)
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού μαγιονέζα
  • 2 κ. σ. ξύδι λευκό κρασί
  • 3 αυγά βραστά, ψιλοκομμένα
  • Καπνιστή πάπρικα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Βήμα 1
Τοποθετήστε τις πατάτες σε μια μεγάλη κατσαρόλα και γεμίστε με τόσο νερό, ώστε να τις σκεπάζει εύκολα. Αλατίστε το νερό με 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και αφήστε το να πάρει βράση.

Βήμα 2
Μαγειρέψτε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν εντελώς και σουρώστε.

Βήμα 3
Όταν κρυώσουν αρκετά, για να τις χειριστείτε, κόψτε τις πατάτες σε κομμάτια.

Βήμα 4
Τοποθετήστε τις σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέστε το σέλινο, τα αγγουράκια, το κρεμμύδι, τη μουστάρδα, τη μαγιονέζα, το ξύδι και τα αυγά. Ανακατέψτε καλά.

Βήμα 5
Αλατοπιπερώστε και πασπαλίστε με την πάπρικα (αν χρησιμοποιήσετε).