Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

Τέμπη: Καταγγελία - βόμβα από τον πατέρα των διδύμων για τη νύχτα της τραγωδίας


 Σε μια καταγγελία που μόνο ως «βόμβα» μπορεί να χαρακτηριστεί προχώρησε ο... 

 
Νίκος Πλακιάς, ο πατέρας των διδύμων κοριτσιών που άφησαν την τελευταία τους πνοή στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών.

Ο κ. Πλακιάς μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Focus FM, δήλωσε πως ο προφυλακισμένος σταθμάρχης τη μοιραία νύχτα των Τεμπών είχε στο σταθμαρχείο… ιερόδουλη.

«Ξέρουν αυτοί ότι ο σταθμάρχης είχε ιερόδουλη μέσα στο σταθμαρχείο; Αυτός που είναι στη φυλακή. Εκείνη τη μέρα είχε ιερόδουλη μέσα στο σταθμαρχείο. Που είναι το παράξενο; Τον έχεις δει σε φωτογραφία; Δες τον για να καταλάβεις περί τίνος προσώπου πρόκειται. Αυτόν που λένε «ανθρώπινο λάθος»; Αυτόν που τον έβαλαν αυτοί; Που είχε πολιτικό μέσο;» είπε μεταξύ άλλων ο Νίκος Πλακιάς.

«Δεν έγινε κανένα μπάζωμα στα Τέμπη, για να τους μπερδέψουμε το είπαμε»

Ο Νίκος Πλακιάς, με αναρτήσεις του στο X (Twitter) τις τελευταίες ημέρες, απαντά στα όσα ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε πρόσφατη τηλεοπτική συνέντευξή του για τα αποκαλύπτει πως στα Τέμπη «δεν υπήρχε κανένα μπάζωμα μιας και δεν κουβαλήσανε εκεί χώματα ή άλλα υλικά, αυτή είναι η λέξη μπάζωμα».

Όπως λέει «εκεί έγινε ξεμπάζωμα δηλαδή πήραν γύρω στα 1500 κυβικά χώματα, συν τα άλλα που μεταφέραν στο κουλούρι μαζί με τα βαγόνια και άλλα υλικά και τα μεταφέραν στην μάντρα έξω από τη Λάρισα» και προσθέτει:

«Τη λέξη μπάζωμα την χρησιμοποιήσαμε για να τους μπερδέψουμε για να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε και να κάνουμε την έρευνα χωρίς να τους έχουμε στα πόδια μας για τυχών τρικλοποδιές.


Αυτοί νόμιζαν με τι λέξη μπάζωμα ότι εννοούσαμε την πίσσα που ρίξανε εκεί και τη διαμόρφωση του χώρου με το εκκλησάκι και ότι από κάτω υπήρχαν στοιχεία που μας απέκρυβαν».