Τρίτη 16 Απριλίου 2024

ΒΙΝΤΕΟ: ΑΓΡΙΟ ξύλο μέσα στην Βουλή...


Αναψαν τα αίματα στην Βουλή της...  

 
Γεωργίας την Δευτέρα, όταν ο ηγέτης της κοινοβουλευτικής ομάδας του κυβερνώντος κόμματος «Γεωργιανό Όνειρο», Μαμούκα Μντιναράζντε, δέχθηκε γροθιά στο πρόσωπο από τον βουλευτή της αντιπολίτευσης, Αλέκο Ελισασβίλι, ενώ μιλούσε από το βήμα.

Αμέσως μετά, αρκετοί Γεωργιανοί βουλευτές ήρθαν σε σύγκρουση η οποία ξέσπασε σε ολόκληρη σχεδόν την αίθουσα, και η οποία καταγράφηκε από το κύκλωμα μαγνητοσκόπησης.
Το περιστατικό συνέβη στην διάρκεια συζήτησης ενός νομοσχεδίου για τους «ξένους πράκτορες» που προωθεί το κυβερνών κόμμα, το οποίο απαιτεί από τις οργανώσεις που δέχονται κεφάλαια από το εξωτερικό να εγγραφούν ως ‘ξένοι πράκτορες’ ή να αντιμετωπίσουν πρόστιμα.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία έδωσε στη Γεωργία καθεστώς υποψήφιας χώρας τον Δεκέμβριο του 2023, είχε δήλωσε ότι η προώθηση του νομοσχεδίου είναι ασυμβίβαστη με τις αξίες της Ευρωπαϊκής Κοινότητας.
Αντιθέτως, το φιλοευρωπαϊκό ‘Γεωργιανό ‘Ονειρο’ διατείνεται ότι το νομοσχέδιο είναι απαραίτητο για την καταπολέμηση των «ψευδοφιλελεύθερων αξιών», όπως τις αποκαλεί, που έχουν επιβληθεί από αλλότρια συμφέροντα εκτός της χώρας, και για την προώθηση της διαφάνειας.