Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024

Δεν θα ανοίξω ποτέ ξανά το πλυντήριο ρούχων μου στους 40 βαθμούς - Το λάθος που επισημαίνει κατασκευαστής πλυντηρίων


Η παραδοσιακή ρύθμιση της θερμοκρασίας των 40 βαθμών Κελσίου για τα ρούχα αρχίζει να ανήκει στο παρελθόν. Οι...  

 
επισκευαστές πλυντηρίων ρούχων και οι ειδικοί σε θέματα κλωστοϋφαντουργίας μας ανοίγουν τα μάτια για το πώς πραγματικά συνεργαζόμαστε με τις οικιακές βοηθούς μας και τι μπορούμε να κάνουμε καλύτερα. Ήρθε η ώρα να επανεκτιμήσουμε τις συνήθειές μας και να επικεντρωθούμε σε μεθόδους που όχι μόνο παράγουν καθαρότερα ρούχα, αλλά και οικονομία για το πορτοφόλι μας.

Υψηλότερες θερμοκρασίες, περισσότερη καθαριότητα

Το πλύσιμο σε υψηλότερες θερμοκρασίες από τους κανονικούς 40 βαθμούς C απομακρύνει πιο αποτελεσματικά τους ρύπους και τα βακτήρια. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τους αλλεργικούς ή τα νοικοκυριά με μικρά παιδιά, όπου η υγιεινή είναι πιο απαιτητική. Η υψηλότερη θερμοκρασία του νερού σημαίνει βαθύτερη διείσδυση στις ίνες και απομάκρυνση ακόμη και των πιο δύσκολων λεκέδων. Η αφαίρεση επίμονων λεκέδων και βακτηρίων απαιτεί περισσότερους από ήπιους κύκλους πλύσης. Εδώ, οι θερμοκρασίες άνω των 40 βαθμών C αποδεικνύονται αποτελεσματικό εργαλείο.

Η συντήρηση του πλυντηρίου ρούχων ως μπόνους

Δεν πρόκειται μόνο για τα αποτελέσματα του πλυσίματος. Το πλύσιμο σε υψηλότερες θερμοκρασίες μπορεί επίσης να έχει θετική επίδραση στο ίδιο το πλυντήριο ρούχων, συμβάλλοντας στην αποφυγή δημιουργίας αλάτων και άλλων ρύπων στα εσωτερικά μέρη του μηχανήματος. Η τακτική πλύση σε θερμοκρασίες άνω των 60 βαθμών C μπορεί να παρατείνει τη διάρκεια ζωής της συσκευής σας.

Ενεργειακό ισοζύγιο και φροντίδα των υφασμάτων

Είναι αλήθεια ότι το πλύσιμο σε υψηλότερες θερμοκρασίες μπορεί να σημαίνει μεγαλύτερη κατανάλωση ενέργειας. Ωστόσο, τα σύγχρονα πλυντήρια γίνονται όλο και πιο αποδοτικά και η διαφορά στο τελικό ενεργειακό ισοζύγιο μπορεί να μην είναι τόσο σημαντική. Είναι επίσης σημαντικό να επιλέγετε τα σωστά προγράμματα και τις σωστές θερμοκρασίες πλύσης για τον τύπο του υφάσματος, ώστε να αποφύγετε την καταστροφή του.

Ο κόσμος του πλυντηρίου εξελίσσεται διαρκώς και το ίδιο ισχύει και για την κατανόησή μας σχετικά με το τι είναι καλύτερο για τα ρούχα και τα πλυντήριά μας. Το πλύσιμο σε υψηλότερες θερμοκρασίες προσφέρει πολλά οφέλη, από τον αποτελεσματικότερο καθαρισμό μέχρι την εξοικονόμηση ενέργειας μακροπρόθεσμα. Όπως λέει ένας γνωστός επισκευαστής πλυντηρίων, ήρθε η ώρα να εγκαταλείψουμε τις ξεπερασμένες συνήθειες και να προσαρμοστούμε στις νέες γνώσεις για την καλύτερη και πιο βιώσιμη φροντίδα των σπιτιών μας.

πηγή: lafresko.nl