Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024

Απάντηση στην απορία του αναγνώστη της "ΛΕΥΤΕΡΙΑΣ" Κ.Δ καθώς και σε όσους έχουν την ίδια απορία για το Παρεκκλήσιο του Γ.Ν Κατερίνης


Αγαπητέ αναγνώστη Κ.Δ το Εκκλησάκι έγινε με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου ποιμενάρχου μας κ.κ Γεωργίου και την συγκατάθεση του Διοικητού του Γ.Ν Κατερίνης κ. Γεωργίου Χατζηγεωργίου για τον σκοπό τον οποίο αναφέρατε, να πηγαίνουν οι πιστοί, συνοδοί ασθενών, αλλά και οι ασθενείς. Εν συνεχεία όμως γράψατε ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει. Αυτό όμως δεν φανερώνει όλη την αλήθεια. Για το λόγο αυτό σας ενημερώνω λοιπόν ότι:

1) Τα κεριά που αναφέρατε ανάβονται στον πρόναο μπαίνοντας αριστερά ο οποίος δεν έχει πόρτα και είναι πάντα προσβάσιμος.

2) Στο χώρο αυτό του πρόναου στα δεξιά υπάρχει επίσης εικόνα μεγάλων διαστάσεων των Αγίων Νεκταρίου και Λουκά του Ιατρού για να προσκυνάνε οι πιστοί.

Τώρα όσο για τον χώρο του κεντρικού ναού σας ενημερώνω ότι: Υπάρχει ένα πολύ μεγάλο θέμα με τα αδέσποτα σκυλιά τα οποία βρίσκονται στο χώρο του νοσοκομείου. Αφήσαμε ξεκλείδωτο το εκκλησάκι για μια εβδομάδα και αυτό έγινε τόπος ανάπαυσης των αδέσποτων σκύλων, γιατί κάποιοι φεύγοντας άφηναν ορθάνοιχτη την πόρτα και δεν την έκλειναν φεύγοντας, με συνέπεια τα ζώα να εισέρχονται μέσα. Το εκκλησάκι έγινε για να ανακουφίζονται οι ασθενείς και οι συνοδοί αυτών, να υπάρχει μια σκέπη και προστασία σε όλους εκεί και στους εργαζομένους αλλά και στους ασθενείς και όχι για να είναι κατάλυμα αδέσποτων σκυλιών.

Επίσης μέσα στο ναό φυλάσσετε η Θεία κοινωνία την οποία κοινωνάμε τους ασθενείς, αντιλαμβάνεστε ότι αυτό το πράγμα προσβάλει την Ιερότητα του χώρο με το να βρίσκονται εκεί μέσα και αδέσποτα ζώα. Προς το παρόν το εκκλησάκι είναι ανοιχτό τις ημέρες που γίνονται οι Ιερές ακολουθίες, μόλις λυθεί το πρόβλημα αυτό να είστε σίγουρος ότι το εκκλησάκι θα παραμείνει ανοιχτό, άλλωστε γι’ αυτό το λόγο έγινε να είναι ανοιχτό και προσβάσιμο στον κόσμο. 

Με τιμή

Π. Ιωάννης Κυπαρισσόπουλος
Προϊστάμενος Ι.Ν Γ.Ν Κατερίνης