Δευτέρα 26 Αυγούστου 2024

Μπισκοτογλυκό ψυγείου με 3 μόνο υλικά -Λαχταριστό και πανεύκολο, για όλη την οικογένεια - ΒΙΝΤΕΟ


Δεν είναι τυχαίο πως τα γλυκά ψυγείου γίνονται πάντα ανάρπαστα, αποτελούν την ιδανική λιχουδιά που υπόσχεται να ικανοποιήσει τις γλυκές μας λιγούρες ενώ συγχρόνως η παρασκευή τους είναι εύκολη και γρήγορη!

Με... 

 
μία στρώση μπισκότου και πανεύκολη κρέμα μπορούμε να στήσουμε ένα ωραίο γλυκό ψυγείου στο πι και φι που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Λαχταριστό και αφράτο, συνδυάζει την ανάλαφρη υφή της κρέμας και την τραγανότητα του μπισκότου δημιουργώντας την τέλεια ισορροπία χωρίς να μας λιγώνει.

Υλικά
  • 225 γρ. σοκολατένια μπισκότα τύπου πτι μπερ
  • (170 γρ. ολόκληρα και 50 γρ. τριμμένα)
  • 600 ml κρέμα γάλακτος
  • 125 γρ. λιωμένη κουβερτούρα γάλακτος
  • 25 γρ. τριμμένη κουβερτούρα γάλακτος (για διακόσμηση)

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ ή στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε όλη την κρύα κρέμα γάλακτος και την χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνει παχύρρευστη κρέμα και όχι σφιχτή σαντιγί.
  • Αφαιρούμε το 1/3 της παχύρευστης κρέμας, το μεταφέρουμε σε ένα άλλο μπολ και προσθέτουμε τα τριμμένα μπισκότα που έχουμε θρυμματίσει στο multi. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί η κρέμα μπισκότου.
  • Στα υπόλοιπα 2/3 της παχύρευστης κρέμας προσθέτουμε την λιωμένη σε μπεν μαρί κουβερτούρα γάλακτος.
  • Με μια σπάτουλα ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Σε ένα πυρέξ διαστάσεων 26×20 τοποθετoύμε μια στρώση από μπισκότα πτι- μπερ καλύπτοντας τον πάτο και απλώνουμε από πάνω τους την μισή κρέμα με την κουβερτούρα γάλακτος.
  • Καλύπτουμε με μια δεύτερη στρώση από μπισκότα πτι- μπερ και απλώνουμε ομοιόμορφα από πάνω τους με την κρέμα μπισκότου.
  • Συνεχίζουμε με την τρίτη και τελευταία στρώση μπισκότων πτι- μπερ και έπειτα στρώνουμε την υπόλοιπη κρέμα με κουβερτούρα γάλακτος.
  • Διακοσμούμε την επιφάνεια του γλυκού με τριμμένη κουβερτούρα γάλακτος με την βοήθεια ενός τρίφτη.
  • Tοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο για 4 ώρες προτού σερβίρουμε.

Δείτε το βίντεο εκτέλεσης της συνταγής:

Πηγή: bovary.gr