Παρασκευή 23 Αυγούστου 2024

Κοτόπουλο Τοσκάνης


Με κρέμα γάλακτος και σπανάκι

Υλικά 

  • 4 στήθη κοτόπουλου
  • 2 κ. σ. βούτυρο
  • 200 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες


 

  • 1 φλ. τσαγιού ντοματίνια
  • 2- 3 φλ. τσαγιού σπανάκι
  • 3/4 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 1/2 φλ. τσαγιού παρμεζάνα, τριμμένη
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Ζεστάνετε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  2. Αλατοπιπερώστε το στήθος κοτόπουλου με αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.
  3. Σοτάρετε το στήθος κοτόπουλου και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσει και να ψηθεί μέχρι μέσα.
  4. Αφαιρέστε το κοτόπουλο και προσθέστε βούτυρο στο τηγάνι.
  5. Προσθέστε τα μανιτάρια και τα ντοματίνια και μαγειρέψτε για 5 λεπτά.
  6. Προσθέστε το σκόρδο και το σπανάκι και μαγειρέψτε μέχρι το σπανάκι να αρχίσει να μαραίνεται.
  7. Ανακατέψτε την κρέμα γάλακτος, αφήστε να πάρει βράση και αποσύρετε από τη φωτιά.
  8. Προσθέστε την παρμεζάνα και ανακατέψτε.
  9. Αλατοπιπερώστε επιπλέον αν χρειάζεται, προσθέτετε το κοτόπουλο στη σάλτσα, ανακατέψτε και σερβίρετε.