Με κρέμα γάλακτος και σπανάκι
Υλικά
- 4 στήθη κοτόπουλου
- 2 κ. σ. βούτυρο
- 200 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
- 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 φλ. τσαγιού ντοματίνια
- 2- 3 φλ. τσαγιού σπανάκι
- 3/4 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
- 1/2 φλ. τσαγιού παρμεζάνα, τριμμένη
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Ζεστάνετε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
- Αλατοπιπερώστε το στήθος κοτόπουλου με αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.
- Σοτάρετε το στήθος κοτόπουλου και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσει και να ψηθεί μέχρι μέσα.
- Αφαιρέστε το κοτόπουλο και προσθέστε βούτυρο στο τηγάνι.
- Προσθέστε τα μανιτάρια και τα ντοματίνια και μαγειρέψτε για 5 λεπτά.
- Προσθέστε το σκόρδο και το σπανάκι και μαγειρέψτε μέχρι το σπανάκι να αρχίσει να μαραίνεται.
- Ανακατέψτε την κρέμα γάλακτος, αφήστε να πάρει βράση και αποσύρετε από τη φωτιά.
- Προσθέστε την παρμεζάνα και ανακατέψτε.
- Αλατοπιπερώστε επιπλέον αν χρειάζεται, προσθέτετε το κοτόπουλο στη σάλτσα, ανακατέψτε και σερβίρετε.