Η μπανάνα είναι το αγαπημένο φρούτο πολλών. Είναι γλυκιά και αποτελεί ένα υγιεινό σνακ μέσα στη μέρα. Εκτός όμως από το εσωτερικό, μπορεί να αξιοποιηθεί και η φλούδα της και μάλιστα από το να καταλήξει στα σκουπίδια είναι καλύτερα να γίνει κάτι χρήσιμο.
Στην εποχή που ξεκινάμε να κάνουμε αξιοποίηση όλων των υλικών καθώς είμαστε anti-food waste αλλά και eco-friendly, η μπανανόφλουδα μπορεί να μετατραπεί στο πιο θρεπτικό λίπασμα για τα φυτά σου, χωρίς να χρειάζεσαι κάδο κομποστοποίησης.
Τίποτα δεν πάει χαμένο
Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα ξεφλουδίσεις μία μπανάνα, φάε τη σάρκα της και κράτα τη μπανανόφλουδα. Μόλις ολοκληρώσεις το γεύμα σου, ακολούθησε τα εξής βήματα:
Καλύπτεις με ένα κομμάτι λαδόκολλα ένα ταψί.
Τοποθετείς την μπανανόφλουδα. Φρόντισε το εξωτερικό της μέρος να ακουμπά στη λαδόκολλα.
Ψήνεις για περίπου 15 λεπτά, έως ότου η μπανανόφλουδα έχει μαυρίσει.
Την αφήνεις να κρυώσει.
Την τοποθετείς σε σακουλάκι που κλείνει αεροστεγώς.
Το κλείνεις καλά και ξεκινάς να τρίβεις με έναν πλάστη, μέχρι η μπανανόφλουδα να σπάσει σε μικρά κομματάκια.
Το πιο φυσικό και eco-friendly λίπασμα για τα φυτά σου είναι έτοιμο για χρήση!
Τίποτα δεν πάει χαμένο
Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα ξεφλουδίσεις μία μπανάνα, φάε τη σάρκα της και κράτα τη μπανανόφλουδα. Μόλις ολοκληρώσεις το γεύμα σου, ακολούθησε τα εξής βήματα:
Καλύπτεις με ένα κομμάτι λαδόκολλα ένα ταψί.
Τοποθετείς την μπανανόφλουδα. Φρόντισε το εξωτερικό της μέρος να ακουμπά στη λαδόκολλα.
Ψήνεις για περίπου 15 λεπτά, έως ότου η μπανανόφλουδα έχει μαυρίσει.
Την αφήνεις να κρυώσει.
Την τοποθετείς σε σακουλάκι που κλείνει αεροστεγώς.
Το κλείνεις καλά και ξεκινάς να τρίβεις με έναν πλάστη, μέχρι η μπανανόφλουδα να σπάσει σε μικρά κομματάκια.
Το πιο φυσικό και eco-friendly λίπασμα για τα φυτά σου είναι έτοιμο για χρήση!
Πηγή: ladylike.gr