Δευτέρα 26 Αυγούστου 2024

Ψητός σολομός με κρούστα


Κάντε το δείπνο μια απλή υπόθεση με αυτή τη συνταγή που ετοιμάζεται σε λιγότερο από 30 λεπτά

Υλικά

  • 2 φιλέτα σολομού
  • 2 κ. σ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 κ. σ. καβουρδισμένο κουκουνάρι


 

  • 1 φλ. τσαγιού τριμμένη φρυγανιά
  • 2 1/2 κ. σ. μαγιονέζα
  • 1 κ. σ. πέστο

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  2. Ψιλοκόψτε τα κουκουνάρια.
  3. Σε ένα μικρό μπολ, συνδυάστε τα κουκουνάρια με την παρμεζάνα και τη φρυγανιά. Αφήστε τα στην άκρη.
  4. Σε ένα άλλο μπολ, ανακατέψτε τη μαγιονέζα και το πέστο.
  5. Απλώστε το μείγμα πέστο πάνω από τα φιλέτα σολομού.
  6. Καλύψτε με φρυγανιά για να σχηματίσετε μια ομοιόμορφη στρώση.
  7. Μεταφέρετε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήστε μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν τα φιλέτα σολομού, 16- 18 λεπτά.
  8. Αφαιρέστε από το ταψί και σερβίρετε αμέσως.