Παρασκευή 23 Αυγούστου 2024

ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ: Προς συντακτική ομάδα lefteria.blogspot.com


 Προς ενημέρωσή σας, καθώς και όλων των φιλόζωων Δημοτών μας, με αφορμή ανάρτησή σας με τίτλο: «ΔΥΟ ΣΚΥΛΙΑ ΦΟΒΟΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΣ ΣΤΗ ΡΗΤΙΝΗ»επισημαίνουμε ότι βάσει νόμου, απαγορεύεται η περισυλλογή ΔΕΣΠΟΖΟΜΕΝΩΝ ζώων από τους Δήμους.

Επειδή όμως...  

 
προτεραιότητα και δέσμευση του Δήμου Κατερίνης είναι «η συνύπαρξή μας με τα ζώα να είναι χαρά και όχι πρόβλημα», σας γνωρίζουμε τις παρακάτω ενέργειές μας:

Άμεσα και κατόπιν καταγγελίας του Προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου Ρητίνης, Ιωάννη Λάιου έχει γίνει έγγραφη καταγγελία στον Εισαγγελέα με υπόδειξη του οποίου, διατάχθηκε η διεξαγωγή έρευνας από το ΑΤ Κατερίνης. Παράλληλα, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, Θωμάς Αναστασιάδης ήρθε σε επικοινωνία με φιλόζωους της περιοχής και πλέον τα δύο αυτά ζώα δεν περιφέρονται, αλλά έχουν περιοριστεί σε συγκεκριμένο χώρο.

Κατά συνέπεια προς αποκατάσταση της αλήθειας και στο μέτρο που το θεσμικό πλαίσιο και η νομιμότητα το επιτρέπουν, ο Δήμος Κατερίνης - αν και ασχολείται αποκλειστικά με την περισυλλογή αδέσποτων ζώων και ΟΧΙ ΔΕΣΠΟΖΟΜΕΝΩΝ -κινήθηκε άμεσα για την αντιμετώπιση του προβλήματος ενώ είναι σε αναμονή εντολών της Εισαγγελίας, προκειμένου οι υπηρεσίες του να προβούν σε περαιτέρω ενέργειες.