Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024

Πώς θα αφαιρέσετε εύκολα τα επίμονα άλατα από τις κεφαλές του ντους


 
  Το νερό που εκτοξεύεται, οι πίδακες και η μειωμένη πίεση του νερού είναι όλα σημάδια ότι η κεφαλή του ντους σας μπορεί να έχει φράξει από άλατα. Οι λάτρεις της καθαριότητας μοιράζονται τη μέθοδο...  

 
που ακολουθούν για την αφαίρεση των αντιαισθητικών αλάτων από τις κεφαλές του ντους, που έχει αποτέλεσμα σε μόλις μισή ώρα.

Τα άλατα είναι πιο διαδεδομένα σε περιοχές με σκληρό νερό, καθώς αυτό το είδος νερού έχει υψηλή περιεκτικότητα σε μεταλλικά στοιχεία. Το σκληρό νερό δεν είναι απλά είναι δυσάρεστο λόγω των αλάτων που δημιουργεί, αλλά μπορεί να επηρεάσει και την αποδοτικότητα συσκευών όπως βραστήρες και πλυντήρια ρούχων.

Ένα άτομο που παρατήρησε μια λευκή ουσία σαν κρούστα στην κεφαλή του ντους της ήταν η Gilly Ashton. Η λάτρης της καθαριότητας στράφηκε στο Facebook για συμβουλές σχετικά με το πώς να αφαιρέσει τα επίμονα άλατα από την κεφαλή του ντους.

Το μυστικό για να αφαιρέσετε αποτελεσματικά τα άλατα από τις κεφαλές του ντους

Απευθυνόμενη στη σελίδα “Mrs Hinch Cleaning Tips” στο Facebook, η Gilly ρώτησε: «Προσπαθώ να αφαιρέσω τα άλατα και να καθαρίσω τις κεφαλές του ντους. Τις μούλιασα με καθαριστικό αλλά είναι ακόμα λερωμένες και έχουν υπολείμματα αλάτων. Έχετε ιδέες για το πώς να αποκτήσουν ξανά την αστραφτερή τους όψη;»

Η ανάρτηση έλαβε περισσότερα από 50 σχόλια. Η λύση που πρότειναν οι περισσότεροι ήταν να χρησιμοποιήσει ξύδι και πλαστική σακούλα. «Μουλιάστε τα σε λευκό ξύδι για μισή ώρα», πρότεινε μία γυναίκα, ενώ μια άλλη συνέχισε λίγο πιο αναλυτικά:

«Δέστε γύρω από την κεφαλή μια πλαστική σακούλα γεμάτη με λευκό ξύδι και αφήστε τη να μουλιάσει για όσο το δυνατόν περισσότερο. Στη συνέχεια, τρίψτε με μια παλιά οδοντόβουρτσα».

«Είχα το ίδιο πρόβλημα και διαπίστωσα ότι η χρήση ενός μείγματος λευκού ξιδιού και νερού βοήθησε στη διάλυση των αλάτων. Μουλιάστε την κεφαλή του ντους στο διάλυμα για λίγες ώρες πριν την ξεπλύνετε και τρίψτε την με μια βούρτσα για να αφαιρέσετε τυχόν υπολείμματα», σχολίασε η Rosemarie Pentecost.

Το λευκό ξύδι είναι αποτελεσματικό στην απομάκρυνση των αλάτων επειδή περιέχει οξικό οξύ που διασπά το ανθρακικό ασβέστιο στα άλατα. Μπορείτε να το αγοράσετε από σούπερ μάρκετ και διαδικτυακά.

Άλλες προτάσεις για να αφαιρέσετε τα άλατα από την κεφαλή του ντους

Άλλες προτάσεις από τους θαυμαστές της κυρίας Hinch περιελάμβαναν τη χρήση σπρέι αφαίρεσης αλάτων, κιτρικού οξέος και άλλα, χημικά προϊόντα.

«Κιτρικό οξύ σε βραστό νερό. Αφήστε το για μισή ώρα και χρησιμοποιήστε μια δυνατή βούρτσα για να ξεβουλώσετε τις τρύπες του νερού. Χρησιμοποιήστε το τακτικά και η κεφαλή του ντους σας θα παραμείνει σαν καινούργια», πρότεινε κάποιος.

Πηγή: oloygeia.gr