Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2024

«Μεγάλη επιτυχία»: Πόσα θα κερδίσει πάλι η ΤΕΡΝΑ;


Καλά εννοείται ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δουλεύει για την ΤΕΡΝΑ! Πόσα θα της σκάσει το ελληνικό δημόσιο για την σύμβαση παραχώρησης για την Αττική Οδό;

Ως ...  

 
μεγάλη επιτυχία επιχειρούν να μας παρουσιάσουν για το ελληνικό δημόσιο τη σύμβαση παραχώρησης για τη χρηματοδότηση, λειτουργία, συντήρηση και εκμετάλλευση της Αττικής Οδού για χρονικό διάστημα 25 ετών στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Είδαμε χαμόγελα μεγάλης ικανοποίησης από τον Κωστή Χατζηδάκη στην τελετή υπογραφής αν και με πρόχειρους υπολογισμούς μάλλον που θα έπρεπε να κλαίει γιατί τα 3,27 δις ευρώ που μπαίνουν στα ταμεία του δημοσίου είναι σταγόνα στον ωκεανό μπροστά στα κέρδη που θα έχει η ΤΕΡΝΑ, η οποία σημειωτέον έχει αλώσει κάθε μεγάλο έργο στη χώρα μας, ακριβό και με καλά έσοδα.

Κι εξηγούμαστε ευθύς αμέσως…

Η σύμβαση για την Αττική οδό μας φέρνει έσοδα 3,27 δισ. ευρώ.

Ωστόσο στελέχη του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ δεν έχουν κρύψει πως πρόκειται για ένα έργο χαμηλού ρίσκου και σταθερών αποδόσεων, με ιδιαίτερη ανθεκτικότητα, όπως απέδειξε η απόδοσή του τόσο κατά την οικονομική κρίση όσο και κατά την πρόσφατη πανδημία.

Ούτε λίγο ούτε πολύ η Αττική Οδός, υπό τη διαχείριση της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, μπορεί να αποφέρει κατά μέσο όρο λειτουργική κερδοφορία άνω των 300 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση, για τα 25 χρόνια της σύμβασης.

Κάντε τον υπολογισμό σας και πείτε μας ποιος πρέπει να χαμογελά κι αν η διαπραγμάτευση για το τίμημα των 3,27 δις ήταν προσοδοφόρα για το ελληνικό δημόσιο.

Και για να μην κουράζεστε 7.500.000.000 ευρώ η λειτουργική κερδοφορία για τα 25 χρόνια, κι αυτό το μικρότερο ποσό, καθώς τα στελέχη της ΤΕΡΝΑ μιλούν για κερδοφορία όχι μέχρι αλλά πάνω από 300 εκ. ευρώ ετησίως.  

cretanews.eu