Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2024

Ψητές αγκινάρες με παρμεζάνα και θυμάρι


Ένα διαφορετικό ορεκτικό που σίγουρα θα σας ιντριγκάρει

Υλικά


  • 400 γρ. αγκινάρες
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες 


 

  • 2 κ. γλ. φύλλα θυμαριού
    Αλάτι και πιπέρι
    1/3 κ. γλ. τριμμένη παρμεζάνα
    Το ξύσμα 1/2 λεμονιού
    2 κ. σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

  1. Ζεστάνετε το air fryer στους 200 βαθμούς.
  2. Κόψτε τις αγκινάρες στη μέση και σκουπίστε πολύ καλά.
  3. Σε ένα μπολ ανακατέψτε το λάδι, το σκόρδο, το θυμάρι, 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι.
  4. Προσθέστε τις αγκινάρες και ανακατέψτε απαλά για να καλυφθούν, στη συνέχεια ανακατέψτε απαλά με 3 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα.
  5. Προσθέστε τις αγκινάρες στο καλάθι του air fryer, με τις κομμένες πλευρές προς τα πάνω, και προσθέστε από πάνω τις υπόλοιπες 2 κουταλιές της σούπας συν 1 κουταλάκι του γλυκού παρμεζάνα.
  6. Τηγανίστε στον αέρα μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές στις άκρες, 10 έως 12 λεπτά.
  7. Μεταφέρετε σε πιατέλα, τρίψτε το ξύσμα από το μισό λεμόνι και πασπαλίστε με μαϊντανό.