Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2024

Τι δεν πρέπει να λείπει ποτέ από μια κουζίνα, σύμφωνα με τους interior designers


Η κουζίνα είναι το πιο χρηστικό δωμάτιο σε ένα σπίτι. Εκτός από το προφανές, το κομμάτι της μαγειρικής, ο συγκεκριμένος χώρος είναι ιδανικός ακόμα και...  


 

για την κοινωνικοποίηση των μελών μιας οικογένειας. Οπότε, όταν τη διακοσμείς, χρειάζεται να δίνεις βάση ακόμα και σε μικρές λεπτομέρειες.

Συνήθως τα πράγματα που τελειοποιούν το χώρο, είναι εκείνα που ποτέ δεν περνούν αμέσως από το μυαλό σου. Και ναι, τα αντιλαμβάνεσαι στην πορεία. Από διακοσμητικά στοιχεία που προσφέρουν μια γοητεία, μέχρι πιο πρακτικές προσθήκες που διευκολύνουν τις καθημερινές δουλειές, οι σχεδιαστές εσωτερικών χώρων υποστηρίζουν ότι αυτά 5 πράγματα δεν πρέπει να λείπουν από μια κουζίνα.

Εξάλλου, ένας κομψός και πρακτικός χώρος φαίνεται στις λεπτομέρειες.

Ποικιλία στον φωτισμό

Ο σωστός φωτισμός στην κουζίνα είναι απαραίτητος από κάθε άποψη. Και ευτυχώς, υπάρχουν πολλές επιλογές που μπορείς να ενσωματώσεις, ανάλογα με το στιλ σου, από κρεμαστά φωτιστικά μέχρι απλίκες. Το μόνο σίγουρο, είναι ότι οι κουζίνες χρειάζονται μια ποικιλία από εξαιρετικό φωτισμό. Πολλοί interior designers, προτείνουν να υπάρχει και ένας «φωτισμός εργασίας» πάνω από τον νεροχύτη ή τα ντουλάπια, για μεγαλύτερη άνεση και λειτουργικότητα.

Κρυφός αποθηκευτικός χώρος

Αν δεν θέλεις να γεμίζεις με χιλιάδες πράγματα τον πάγκο της κουζίνας σου, η σχεδιάστρια εσωτερικών χώρων, Άμι Μακέι, σημειώνει ότι κάθε κουζίνα χρειάζεται κρυφό αποθηκευτικό χώρο μέσα ή κάτω από τον πάγκο (εσωτερικά δηλαδή), για να κρύβεις όλα τα απαραίτητα. Το να έχεις εκεί έναν αποθηκευτικό χώρο, σημαίνειότι οι συσκευές και τα σκεύη κουζίνας είναι εκτός οπτικού πεδίου, αλλά εξακολουθούν να είναι εύκολα προσβάσιμα όταν τα χρειάζεσαι.

Μια ιδιαίτερη φρουτιέρα

Κάθε κουζίνα χρειάζεται επιτραπέζια σκεύη, τα οποία μοιραία λειτουργούν και σαν διακοσμητικά. Το να κάνεις μια «δήλωση» με επιτραπέζια σκεύη που είναι εμφανή - όπως ένα μπολ με φρούτα - μπορεί να κάνει τεράστια διαφορά. Μη συμβιβάζεσαι με κάτι απλό. Προτίμησε κάτι ιδιαίτερο που έχει ιδιαίτερη υφή και χρώμα.

Ένα διακοσμητικό επιτραπέζιο φωτιστικό

Η τάση του lampscaping είναι ένα αγαπημένο trend στο κομμάτι της διακόσμησης και ενώ η κουζίνα πιθανώς δεν είναι το κατάλληλο μέρος για να προσθέσεις μια ολόκληρη συλλογή από λάμπες, η εισαγωγή μιας μπορεί να δώσει μια υπέροχη ατμόσφαιρα στη συνολική εικόνα. Ένα επιτραπέζιο φωτιστικό θα προσθέσει μια στυλιζαρισμένη, ζεστή πινελιά στο χώρο.

Ιδιαίτερες διακοσμητικές λεπτομέρειες

Κάθε διακοσμητική λεπτομέρεια που προσθέτεις στην κουζίνα σου συμβάλλει στη δημιουργία του εσωτερικού στυλ και της ατμόσφαιρας που επιθυμείς. Αλλά αν επιλέξεις μόνο λεία, γυαλιστερά υλικά, το αποτέλεσμα μπορεί να καταλήξει να φαίνεται και να αισθάνεται «επίπεδο». Κάθε κουζίνα χρειάζεται μια ιδιαίτερη υφή για να της δώσει κάποιο οπτικό ενδιαφέρον και διάσταση. Είτε πρόκειται για ένα περίεργο φωτιστικό, ένα χαλί, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να προσθέσεις στιλ σε μια κουζίνα.

Μια σύνθεση λουλουδιών

Το γεγονός ότι η κουζίνα είναι ένα πιο χρηστικό δωμάτιο στο σπίτι, δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να στερείται όμορφης διακόσμησης. Κι αν κάτι χρειάζεται πάντα η κουζίνα, αυτό είναι τα λουλούδια. Μια απλή σύνθεση λουλουδιών ή ακόμα και ένα μικρό βάζο με φρέσκα άνθη προσθέτει ένα στοιχείο ζωής σε μια κουζίνα. Αν και το Φενγκ Σούι δεν «αγαπάει» τα ψεύτικα λουλούδια, στην αγορά μπορείς να βρεις καλές και οικονομικές επιλογές.

Πηγή: jenny.gr