Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2024

ΠΑΣΟΚ: Ψήφισαν Ανδρουλάκης, Δούκας – Στις κάλπες περισσότεροι από 62.000 μέχρι τις 11 το πρωί


Λίγο μετά τις 20.30 το ΠΑΣΟΚ θα μάθει ποιος θα είναι ο επόμενος αρχηγός του. Αν δηλαδή θα συνεχίσει στο τιμόνι της παράταξης ο Νίκος Ανδρουλάκης ή αν θα αναλάβει ο Χάρης Δούκας.

Oι... 


 

κάλπες κλείνουν στις 7 το απόγευμα. Έως 11 το πρωί 62.000 φίλοι και μέλη του Κινήματος είχαν ασκήσει το εκλογικό τους δικαίωμα.

Οι δύο υποψήφιοι πρόεδροι ψήφισαν λίγο πριν και λίγο μετά τις 10 το πρωί.

Νίκος Ανδρουλάκης: «Ζητώ την εμπιστοσύνη σας για μια μεγάλη, προοδευτική δημοκρατική παράταξη»

«Ζητώ την εμπιστοσύνη σας για μια μεγάλη, προοδευτική δημοκρατική παράταξη που θα ανταποκριθεί στις προσδοκίες για μια πατρίδα πιο ισχυρή και μια κοινωνία πιο δίκαιη», δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στις 10.30 το πρωί της Κυριακής στο Ίλιον.

«Το ΠΑΣΟΚ είναι και πάλι στο επίκεντρο της πολιτικής ζωής του τόπου. Και αυτό δεν μας χαρίστηκε. Το πετύχαμε με αγώνα, κόπο και προσπάθεια».

Χάρης Δούκας: «Σήμερα έχουμε ευκαιρία να αλλάξουμε πορεία»


Στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων ψήφισε, λίγο μετά τις 9 το πρωί, ο Χάρης Δούκας.

Ο υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ δήλωσε αμέσως μετά στις κάμερες: «Η συμμετοχή είναι η δύναμη μας. Σήμερα έχουμε ευκαιρία να αλλάξουμε πορεία Αρκεί να το κάνουμε όλοι μαζί. Για ένα ΠΑΣΟΚ μεγάλο, ανοιχτό, νικηφόρο Σήμερα ψηφίζουμε για την αλλαγή», δήλωσε αμέσως μετά ο Χάρης Δούκας που διεκδικεί την προεδρία.

Κατρίνης: «Από αύριο ο στόχος είναι να κάνουμε το ΠΑΣΟΚ μεγάλο και πλειοψηφικό»
«Από αύριο υπάρχει ένας και μόνος στόχος. Nα κάνουμε το ΠΑΣΟΚ μεγάλο πλειοψηφικό και δύναμη αλλαγής», δήλωσε ο Μιχάλης Κατρίνης μετά την αποχώρησή του από την κάλπη.

«Η χώρα χρειάζεται σοβαρή και ισχυρή αντιπολίτευση και νέα πρόταση διακυβέρνησης», συνέχισε και πρόσθεσε: «Θα ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις για να κάνουμε το ΠΑΣΟΚ δυνατό όπως πραγματικά αξίζει».

Γερουλάνος: Δεν έχουμε χρόνο για την επόμενη μέρα


«Σήμερα ολοκληρώνεται μια μια εξαιρετικά σημαντική εσωκομματική διαδικασία που εξελίχθηκε ομαλά και συντεταγμένα. Καλώ όλους τους φίλους και τα μέλη του ΠΑΣΟΚ και σήμερα να έρθουν να ψηφίσουν, ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία και να έχουμε το αποτέλεσμα το οποίο θα είναι απόλυτα σεβαστό», επισήμανε ο Παύλος Γερουλάνος αφού ψήφισε στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου Αθηναίων.

»Δεν έχουμε χρόνο την επόμενη μέρα. Αύριο, όποιος κι αν κερδίσει, ξεκινά μια καινούρια μέρα. Αύριο πρέπει να ξεκινήσουμε τη δουλειά της αντιπολίτευσης προς τη ΝΔ και μια συντεταγμένη πορεία ώστε να κερδίσουμε τις επόμενες εκλογές», επισήμανε.

Γιώργος Παπανδρέου: «Κάνουμε το Κίνημά μας ξανά ισχυρό»


Σε εκλογικό κέντρο στον Αγ. Ιωάννη Ρέντη ψήφισε για τον β΄γύρο των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

«Σήμερα με τη μαζική μας συμμετοχή και την ψήφο μας κάνουμε το ΠΑΣΟΚ ισχυρό. Διαμορφώνουμε ένα ΠΑΣΟΚ που εκφράζει και ενώνει πλατιά προοδευτικές δυνάμεις της χώρας μας. Από αύριο συνεχίζουμε τον διαρκή μας αγώνα, έναν αγώνα όπου η Δημοκρατία δεν είναι απλώς μία λέξη αλλά καθημερινή αξία και πράξη. Για μία Ελλάδα καλύτερη, διαφορετική, προοδευτική. Μία Ελλάδα πράσινης μετάβασης και δίκαιης μετάβασης για τον ελληνικό λαό», δήλωσε αμέσως μετά ο κ. Παπανδρέου.

Ποιοι ψηφίζουν σήμερα στον β’ γύρο

Οι διαδικασία και οι λεπτομέρειες για την ανάδειξη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ορίστηκαν από την εγκύκλιο της Επιτροπής Δεοντολογίας, Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΔΕΚΑΠ) του κινήματος.

Η κάλπη όπως και την προηγούμενη Κυριακή, θα ανοίξει στα ίδια εκλογικά κέντρα στις 07:00 και αν δεν προκύψει πρόβλημα στην προσέλευση, θα κλείσουν στις 19:00. Για τα εκλογικά τμήματα του Αποδήμου θα ισχύσουν οι ώρες που έχουν καθοριστεί με τη 2η εγκύκλιο για τον Απόδημο, όπως λειτούργησαν στον α’ γύρο.

Ποιοι μπορούν να ψηφίσουν για το ΠΑΣΟΚ και πώς


Δικαίωμα ψήφου έχουν μόνο όσοι ψήφισαν στον α’ γύρο της 6ης Οκτωβρίου

Για την ταυτοποίησή τους απαιτείται η επίδειξη στην εφορευτική επιτροπή αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου ή διπλώματος οδήγησης νέου τύπου.

Η αναζήτησή τους θα γίνεται από το μητρώο ψηφισάντων αυτή τη φορά και όχι από τον εθνικό εκλογικό κατάλογο, όπως έγινε στον α΄ γύρο, οπότε ΔΕΝ απαιτείται ο ΑΜΚΑ για τους ψηφοφόρους 16 ετών και τους αλλοδαπούς.

Σε περίπτωση που προσέρχεται ψηφοφόρος για να ψηφίσει και δεν εντοπίζεται στον εκλογικό κατάλογο του tablet, ο Πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής πρέπει να καλέσει άμεσα στο call center του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής (210-3665000) ή στα τηλέφωνα της ΕΔΕΚΑΠ (210 3665374-475-476), ώστε η ΕΔΕΚΑΠ να τον αναζητήσει στον εκλογικό κατάλογο και εφόσον εντοπιστεί, να τον πιστοποιήσει ως ψηφοφόρο και να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα.

Γ. Για τον β’ γύρο δεν καταβάλλεται αντίτιμο.

Δ. Για τον β’ γύρο δε συμπληρώνονται αιτήσεις νέων μελών, καθώς η διαδικασία γίνεται από το κλειστό μητρώο των ψηφισάντων του α΄ γύρου της 6ης Οκτωβρίου.

Ε. Οι εκλογείς μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα της Χώρας ή του Αποδήμου, ανεξάρτητα από το εκλογικό τμήμα που ψήφισαν στον α’ γύρο.

ΣΤ. Για τον β’ γύρο έχουν εκδοθεί νέες σφραγίδες με νέα αρίθμηση που θα αποσταλούν μαζί με το εκλογικό υλικό και ως εκ τούτου η σφραγίδα που χρησιμοποίησε κάθε εκλογικό τμήμα στον α’ γύρο πρέπει να αποσυρθεί και να αντικατασταθεί από τη νέα. Η χρήση της παλιάς σφραγίδας θα επιφέρει ακυρότητα του αποτελέσματος.

Η. Επισημαίνεται ότι αποδεκτά γίνονται τα σύμβολα + (σταυρός) ή x (χι) ή ν (τικ), είτε τίθεται δεξιά είτε αριστερά του ονόματος. Το ψηφοδέλτιο του β’ γύρου δεν περιλαμβάνει κουτάκι αριστερά από το όνομα των υποψηφίων.

Θ. Οι Υπεύθυνοι Εκλογικών Κέντρων θα πρέπει να παραδώσουν το εκλογικό υλικό στις εφορευτικές επιτροπές την Κυριακή το πρωί πριν την έναρξη της εκλογικής διαδικασίας. Έως τότε, είναι υπεύθυνοι για τη διαφύλαξή του, ώστε να μη διανεμηθούν φάκελοι ή ψηφοδέλτια πριν από την ημέρα των εκλογών.

Ι. Σε περίπτωση που παρατηρηθεί καθυστέρηση στο σύστημα του tablet ή τεχνικό πρόβλημα, σταματά η εκλογική διαδικασία επί τόπου, σφραγίζεται η κάλπη με ευθύνη της εφορευτικής επιτροπής και ενημερώνεται η ΕΔΕΚΑΠ.

Αυτονόητο είναι ότι, σε αυτήν την περίπτωση δε σημειώνονται ονόματα στην κατάσταση ψηφισάντων, αφού δε θα είναι εφικτή η διαπίστευση των ψηφοφόρων μέσω tablet.

Η εκλογική διαδικασία ξεκινά ξανά μόλις επανέλθει η λειτουργία του tablet.

πηγή: topontiki.gr