Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2024

Ο δήμαρχος της Κω φωτογραφίζεται κάτω από το πορτραίτο του σφαγέα Κεμάλ

 
  Η επίσκεψη του δημάρχου της Κω στην Αλικαρνασσό από μόνη της αποτελεί πρόκληση από την στιγμή που στην επίσημη σελίδα του Δήμου Κω αναφέρεται ως «Μπόντρουμ» και μάλιστα στον χαιρετισμό απευθυνόμενος στο τούρκο Δήμαρχο ανέφερε:  

 
«…ρωμιός εγώ, τούρκος εσύ. Χριστό εγώ, Αλλάχ εσύ. Όμως και οι δυο μας, υπηρετούμε την ειρήνη, την αλληλεγγύη και την αδελφοσύνη. Γιατί οι δύο γειτονικοί λαοί πρέπει να ζήσουμε ειρηνικά». 
 
Μάλλον ο κύριος δήμαρχος που κατά τραγική ειρωνεία ονομάζεται… Νικηταράς και φωτογραφήθηκε όλο χαρά κάτω από το πορτραίτο του Κεμάλ ή αγνοεί την ιστορία ή κάνει πως δεν ξέρει. Και ακόμη και αν δεν είχε ακούσει για τη Σφαγή στην Μικρά Ασία που οργάνωσε ο ντονμές Ατατούρκ θα έπρεπε να γνωρίζει την ιστορία του νησιού του και να θυμάται ότι το 1821 κατά την διάρκεια του ξεσηκωμού του Γένους των Ελλήνων οι τούρκοι αποκεφάλισαν 900 Κώες στον Πλάτανο του Ιπποκράτη, σύμφωνα με τον περιηγητή, διπλωμάτη François Charles Hugues Laurent Pouqueville.
 
Αν παρ’ όλα αυτά ο κ. Θεοδόσης Νικηταράς δεν έχει πρόβλημα να δέχεται τα αναμνηστικά δώρα του τούρκου δημάρχου Ταμέρ Μανταλίντσι κάτω από την εικόνα του Μουσταφά Κεμάλ με αφορμή μία… συναυλία αλληλεγγύης, τότε οι δημότες του νησιού πρέπει να αναλογισθούν τι σοβαρό σφάλμα έκαναν και ποιον επέλεξαν να διαχειρίζεται της τύχες της Κω.
 
elkosmos.gr