Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2024

Έτσι θα συνδυάσετε τα διακοσμητικά μαξιλάρια του καναπέ όπως θα το έκανε ένας επαγγελματίας διακοσμητής


Aλλάξτε την εικόνα του σαλονιού σας παίζοντας με τα υφάσματα, τα μεγέθη και τα χρώματά τους
 
Αν θέλετε να ανανεώσετε λίγο την εικόνα του σαλονιού σας, μπορείτε...  

 
να το κάνετε αλλάζοντας τα μαξιλάρια που υπάρχουν στον καναπέ σας. Είναι μια οικονομική λύση που φέρνει αποτελέσματα. Η σύνθεση των μαξιλαριών στον καναπέ σας μπορεί εκτός από άνεση να σας προσφέρει και μια διακοσμητική ανανέωση στο χώρο αρκεί να τολμήσετε να επιλέξετε σύμφωνα με τα παρακάτω κριτήρια.

Tα floral μοτίβα είναι πάντα μια καλή και διαχρονική ιδέα. Αν δεν θέλετε να βάλετε πολλά, επιλέξτε τουλάχιστον ένα για να κάνει τη διαφορά και διαλέξτε το σε χρώματα που δένουν με τις αποχρώσεις του χώρου σας. Παίξτε γενικότερα με τα μοτίβα στα μαξιλάρια, είτε είναι γεωμετρικά είτε δυναμικά, και τολμήστε να βάλετε έντονα χρώματα στα μαξιλάρια σας, αν όχι σε όλα, έστω σε μερικά από αυτά.

Πειραματιστείτε με τις υφές αναμειγνύοντας διαφορετικά υφάσματα. Η μίξη λεπτών και βαρύτερων υφασμάτων θα προσθέσει προσωπικότητα και ζεστασιά στο χώρο σας, αναβαθμίζοντας την αισθητική. Κάντε το ίδιο και με τα μεγέθη: Επιλέξτε μαξιλάρια σε διαφορετικά μεγέθη και σχήματα μικρά, μεσαία, μεγάλα, στρογγυλά, τετράγωνα, ορθογώνια και δημιουργήστε μια ποικιλόμορφη και καθόλου βαρετή σύνθεση. Αν το σαλόνι σας είναι κάπως άτονο, τολμήστε τις γυαλιστερές υφές και χαρίστε πολυτέλεια.

Προσέξτε να μην υπερφορτώσετε τον καναπέ με μαξιλάρια, καθώς μετά θα μείνει λίγος ελεύθερος χώρος και όταν θα χρειαστεί να καθίσουν τρία άτομα, θα πρέπει να τα μετακινήσουν για να χωρέσουν. Μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε μεγάλες τετράγωνες μαξιλάρες στο πάτωμα που εξυπηρετούν και πρακτικούς λόγους, καθώς μπορούν να καθίσουν σε αυτές επιπλέον καλεσμένοι, βοηθούν όμως και στην διακόσμηση του χώρου, δίνοντας έναν πιο bohemian χαρακτήρα στο χώρο. Όλα τα παραπάνω κρατήστε τα σαν ιδέες και προσαρμόστε τα πάντοτε ανάλογα με την προσωπική σας αισθητική.