Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2024

Κώστας Πίτσιας: Συνεργασία όλων των φορέων για να προωθηθούν λύσεις


Σύσκεψη των φορέων του Τουρισμού για τα προβλήματα του κλάδου στην Πιερία

Οι μεγάλοι χρόνοι αναμονής των τουριστών στα σύνορα την θερινή περίοδο, η παράνομη ενοικίαση διαμερισμάτων από ξένους ιδιοκτήτες, η αντιμετώπιση του φαινομένου του «υπερτουρισμού», η αναστολή οποιαδήποτε νέας τουριστικής επένδυσης σε μεγάλες εκτάσεις στην  
παραλιακή ζώνη του Δήμου Κατερίνης καθώς και... 

 
η αναστολή όλων των οικοδομικών εργασιών «βαριάς» και «χαμηλής» όχλησης την τουριστική περίοδο, ήταν τα θέματα που συζητήθηκαν στη σύσκεψη κάλεσμα των τουριστικών της Πιερίας.

Στη σύσκεψη παραβρέθηκε ο υποψήφιος πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας κ. Κώστας Πίτσιας, ο οποίος άκουσε προσεκτικά τα προβλήματα που απασχολούν τους επαγγελματίες του τουρισμού.

Ο κ. Πίτσιαςτόνισε τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων προκειμένου να επιτευχθεί η βιώσιμη ανάπτυξη και να προωθηθούνλύσεις που θα ενισχύσουν τον τουριστικό τομέα της περιοχής.

Τη σύσκεψη – κάλεσμα διοργάνωσαν η Ομοσπονδία Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων Πιερίας, Ημαθίας και Πέλλας, η Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας, ο Σύλλογος Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων Παραλίας Κατερίνης, ο Σύλλογος Ελευθέρων Επαγγελματιών Παραλίας «Κερδώος Ερμής» και η Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων.