Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2024

Το μυστικό για να μοσχοβολάει το σπίτι σας μετά το σφουγγάρισμα

 
  Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να σφουγγαρίζετε και μετά το πάτωμα να μυρίζει άσχημα. Για να αποφύγετε αυτό το πρόβλημα, ακολουθήστε αυτό το απλό αλλά αποτελεσματικό tip που θα κάνει το σπίτι σας να μοσχοβολήσει!

 
1. Καθαρίστε τη Σφουγγαρίστρα και τον Κουβά

 Το πρώτο βήμα είναι να πλύνετε καλά τη σφουγγαρίστρα σας, καθώς είναι πιθανό να ευθύνεται για την άσχημη μυρωδιά. Το ίδιο ισχύει και για τον κουβά σας. Για καλύτερα αποτελέσματα, βουτήξτε τη σφουγγαρίστρα σε ζεστό νερό με χλωρίνη και υγρό σαπούνι πριν ξεκινήσετε το σφουγγάρισμα.

2. Ετοιμάστε το Μείγμα για το Σφουγγάρισμα

Για να καθαρίσετε το πάτωμα και να αφήσετε έναν υπέροχο αρωματισμό στον χώρο, χρειάζεστε τα εξής υλικά που πιθανότατα ήδη έχετε στο σπίτι:

  • 1/4 φλιτζάνι ξίδι
  • 1 κουταλιά της σούπας υγρό σαπούνι πιάτων
  • Μερικές σταγόνες από αιθέριο έλαιο (της επιλογής σας)
  • Ζεστό νερό

Ρίξτε όλα τα υλικά στον κουβά και σφουγγαρίστε τα πατώματά σας. Το ξίδι θα απολυμάνει και θα σκοτώσει τα μικρόβια, το σαπούνι πιάτων θα καθαρίσει αποτελεσματικά και το αιθέριο έλαιο θα χαρίσει μια όμορφη μυρωδιά στο σπίτι σας. Αν δεν έχετε αιθέριο έλαιο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λίγο χυμό λεμονιού για μια αίσθηση φρεσκάδας.

3. Φροντίδα της Σφουγγαρίστρας Μετά τη Χρήση

 
Μην ξεχνάτε να πλένετε τη σφουγγαρίστρα σας μετά από κάθε χρήση. Βουτήξτε την σε μια λεκάνη με χλωρίνη, υγρό πιάτων και ζεστό νερό για 10 λεπτά. Στη συνέχεια, στραγγίστε την καλά και αφήστε την να στεγνώσει στον ήλιο για να αποφύγετε την ανάπτυξη μικροβίων.

Με αυτό το απλό tip, το σπίτι σας θα είναι πάντα καθαρό και θα μοσχοβολάει μετά από κάθε σφουγγάρισμα!

πηγή: spirossoulis.com